Post entry

Medicinen tar för Orc!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Orc visar att affärsområdet Neonet har en framtid och att den traditionella verksamheten (Orc) samt Cameron kombinerar mycket god lönsamhet i kombination med tillväxt.

Rapporten var väldigt stark i form av liggande ordervärde samt att de flaggade för nya strategiska kontrakt. En klar signal att det värsta ligger bakom dem.

Vinsten var ungefär som väntat, jag tror de 4 milj i extraordinära kostnaderna som ej var beräknade var ifrån den kickade Neonet vd:n. Dessa 4 milj borde analytikerna inte ha missat.

Orc är helt enkelt tillbaka med råge och har mycket på att vinna om europa kan visa en väg fram efter kommande helgs stormöte den 21 okt. Orc har även sagt något som jag tog fasta på, de sa att det är osäkert om de når 20% i rörelsemarginal under 2012. Dvs de förkastade inte detta och lämnar man denna info mindre än 3 månader kvar till 2012. Det finns en tydlig agenda att marginalerna är tillbaka som på fornstora dagar. Låt sägaatt de klarar 20% rörelsemarginal til 2013 istället, det blir en bruttovinst exklusive tillväxt på hela 200 miljoner.

Orc har inte varit vana vid motgångar och att integrera ett bolag av Neonets storlek vilket marknaden med all rätt har straffat men man verkar ändå ha glömt att Orcs vanliga verksamhet visat fortsatt god lönsamhet och att affärsområdet Cameron både visar hög tillväxt och tillsammans med för Orcs väl tilltagna marginaler.

Skrev tidigare att Orc gav mig vårkänslor och som brukligt med förälskelser brukar de plana ut i en besvikelse. Nu funderar jag istället på att bli kulbo, jag skall kombinera detta med en semester norrut till ca 120 kr och därefter njuta av tillökning på minst 4 kr lagom till nästa vår.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?