Post entry

Högriskprojekt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har under en senare tid börjat studera det lilla bolaget Medicpen på aktietorget. Ett litet bolag som har utvecklat en "datoriserad tablettdispenser som specialanpassats för läkemedelsindustrin, med syfte att optimera medicineringen vid kliniska prövningar. Produkten registrerar all medicinering, samlar statistik över följsamheten och överför informationen till företaget som utför den kliniska prövningen, för vidare analys och utvärdering" som bolaget själv kallar produkten.

Ideén och syftet med produkten är lätt att fatta och marknaden enorm om något fotfäste skulle fås på marknaden. Bolaget har säkerligen drabbats hårt av den senaste tidens neddragningar och investeringsstopp, men det kanske kan vara på väg att vända lite.

Bolaget har under 2009 anställd en ny försäljningschef samt knutit till sig Birgitta Landin, tidigare vice VD på Apoteket, som styrelseledamot. I dagens rapport låter även bolaget meddela att väldigt intressant disskusioner förs med 3 olika bolag där det finns möjligheter för ett framtida samarbete.

Bolaget har idag ett marknadsvärde på straks över 20 miljoner, så ett samarbete med någon större aktör inom läkemedelsbranschen med möjligheter till införsäljning till bl.a. apotek mm medföra ett enormt potential för produkten och bolaget.

Det kanske är dags för lite positiva nyheter från bolaget?. Alla förutsättningar finns där; produkten, marknaden, intresset och behovet. Det enda som återstår är att komma ut på marknaden..

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?