Post entry

Medicpen - Hisnande potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Medicpen - Hisnande potential

På aktietorget finns ett bolag som heter Medicpen. Deras produkt Medimi förenklar hanteringen av läkemedel för användaren. Medimi är en uppkopplad tablettdispenser som enkelt kan styras och övervakas via dator. Tex kan läkaren övervaka att patienten på hemmaplan tagit sin medicin och med några knapptryck ändra utmatningen. Medimi är den enda dispensern på marknaden som hanterar flera olika läkemedel på samma gång, och den tekniken har godkända patent på flera av de största marknaderna som USA, Japan, Kina, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Danmark mfl.

Medimi larmar och påminner vid angiven tid att medicinen skall tas. Det skapar stor trygghet hos patient och läkare samt en överlägsen elektronisk dokumentation och historik.

Vi lever i ett kostnadseffektivt samhälle och den här produkten kapar kostnader. Felmedicinering är enligt nedan en av de största orsakerna till sjukhusvistelse:

Så här skriver Medicpen på sin hemsida:

  • 8-10 % av alla intagningar på sjukhus.
  • 25 % av alla intagningar av patienter över 65 år.
  • 10-15 % av de fall som vårdas på intensivavdelningar.
  • Förvärrad sjukdom, som leder till sämre hälsa och livskvalitet.

Källa: J Lars G Nilsson, Stiftelsen NEPI, Stockholm.

En studie i Danmark visar att man med den här tekniken sparar ca 15.000:-SEK per patient och år!!! Därför satsar Danmark på ett projekt på Bornholm där man valt ut Medicpen som partner. Man går nu in i en ny FAS där allt är finansierat genom Danska medel. Ett projekt som om det faller väl ut kommer att implementeras i hela Danmark. Projektet beräknas pågå under 2 år och därefter ska det löpa kommersiellt.

I Ungern har man under 2014 tecknat avtal med The Uzsoki Street Hospital och G2N Global Advisory Service LTD. Sjukhuset är ett av världens ledande inom e-health och utveckling. Med som leverantör är Microsoft med sin hälsoplattform HealthVault. Arbetet med att integrera MedicPens produkt Medimi i Microsofts HealthVault är därmed inlett.

I USA har man tillsammans med samarbetspartnern Trial Acceleration Institute (TAI) bearbetat ett stort antal distributörer. Ansträngningar har burit frukt och där har man nyligen fått till ett avtal med Edison Nation Medical (EMI) innebärande att de ska:

  1. Inhandla ett antal Medimi för att kunna ge omedelbara leveranser vid order.
  2. Bearbeta och sälja Medimi i de segment där man redan har kundrelationer.
  3. Delta i produktutveckling och produktanpassning på den amerikanska marknaden.

Sedan 2013 har kursen gått ner från toppnoteringen i den perioden på 2.75:-, till dagens blygsamma stängningskurs på 0.60:-. Detta trots gårdagens uppgång på 24.5%. Sedan dess har mycket fundamenta tillkommit. Några har jag redan nämnt. Varför har kursen gått ner undrar man? Jo det har tagit tid, mycket tid. Personligen tror jag Medicpen var före sin tid men går nu från klarhet till klarhet. Dessutom tror jag att stora spelare som Microsoft kräver locket på under dessa samarbeten.

I media kan man dagligen läsa om satsningarna på e-health och smarta lösningar inom sjukvård. Läs tex denna länk från EU:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-394_en.htm

Uteblivna ordrar och mycket tomma löften från tidigare VD Christian Hallin har gjort att förtroendet har sjunkit. Försenat godkännande från FCC i USA för CDMA har överskuggat framstegen man gör i andra länder. Nu har man ny VD med klart direktiv från styrelsen: Få igång försäljningen! Och mycket har hänt sedan dess.

Dagens kurs som ger ett börsvärde på ca 30 miljoner kronor anser jag därför är löjligt lågt. Alla möjliga triggers i närtid och de samarbeten de har pågående signalerar ett betydligt högre börsvärde. Tänk bara vad patenten i de olika världsdelarna är värda!

Rätta mig om jag har fel:

Företag som Microsoft själva väljer ut som samarbetspartners brukar det går bra för!

Medicpen's tid är nu! Jag tar rygg på Bill Gates&Co!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?