Post entry

Medirätt på väg mot genombrott.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Medirätt har på kort tid erhållit två viktiga patent för Dosell, Europa patent samt USA patent. En värdering gjord av Grant Thornton visar att värdet på Europa patentet ligger i spannet 151-190Mkr. Värdet av USA patentet som även det värderas men som i skrivande stund inte redovisats torde ligga högre. Kursen har ökat ordentligt på senaste dagarna men den stora värdeökningen ligger runt hörnet.

Produkter:

Medirätt har i dagsläget två produkter, Dosell och Medcheck.

Dosell finns i patientens hem och försedd med en motor, en klocka, en utbytbar kassett för läkemedel och ett SIM-kort med koppling till telenätet och internet. Dosell påminner patienten om när det är dags att ta medicinen och larmar om patienten har missat att ta den vid två på varandra följande ordinationstillfällen. Larmet går då till närmaste anhörig om så önskas och alltid till ansvarig läkare och sköterska, samt till hemtjänsten.

Medcheck finns i läkarens och sköterskans dator parallellt med journalen. Medcheck håller reda på vilka mediciner som ges till patienten och tillser att inga brister i medicineringen uppstår.

Dosell har erhållit Europa patent samt USA patent, Medcheck är involverat i en patentvist.

Ledning

I samband med årsstämman valdes ett flertal nya personer in på poster i bolaget.

Anders Säfwenberg blir ny styrelseordförande. Han blir arbetande styrelseordförande med ett digert kontaktnät och kunskap i finansiering, prototyptillverkning och patentproblematik.

MediRätts grundare Sten Röing, tillika den störste private aktieägaren återinträder i styrelsen för att projektleda utveckningen av Dosell.

Den tidigare verkställande direktören, juristen Torgny Ander tar plats som ordinarie ledamot för att vägleda bolaget i juridiska spörsmål. Han har en lång erfarenhet i patentvärlden och en bred juridisk kunskap.

Läkaren och entreprenören Mikael Stolt inträder i styrelsen. Han har en bred kunskap om vårdproblematik. Han har arbetat brett inom primärvården, har startat ett antal vårdcentraler och är arbetande styrelseordförande i och medgrundare till Bruka Äldrevård AB.

Carl Johan Merner fortsätter som VD och avgår därför som ordinarie ledamot i styrelsen för att undvika jäv och följa koden för publika aktiebolag. VD svarar inför styrelsen och styrelsen inför ägarna.

Insynshandel

Insynshandeln under de två senaste åren visar ingen försäljning utan endast ökat innehav hos insynspersonerna vilket jag tycker tyder på ett stort förtroende för bolaget, produkterna samt möjligheter till lyckad kommersialisering.

http://www.aktietorget.se/InstrumentInsider.aspx?Language=1&InstrumentID=SE0003656834

Ekonomi

Genom optionslösen har finansiering för 2016 säkerställts. Ingen NE är alltså trolig i närtid.

Kommer NE längre fram utgår jag att behovet är för investering, inte för att klara löpande utgifter.

Ytterligare ett optionsprogram möjliggör för nyckelpersoner att lösa 3milj aktier till ett pris på 15kr/styck.

Framtid

Bolaget har alltså fått en värdering på en av sina två produkter för den europeiska marknaden. Dosell som värderas till 151-190miljkr under en 10-årsperiod.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=78156&Language=1

I närtid väntas även en värdering av Dosells USA patent komma, där närtid utgår jag ifrån är inom två veckor. Som utgångspunkt för det har jag tiden mellan offentliggörande av Europa patent till offentliggörande av värdering.

Slutligen. Börsvärdet på bolaget är i skrivande stund 29milj kr vilket torde ses som lågt med hänsyn tagen till de möjligheter som bolaget har.

Kursen har precis vaknat till och har förmodligen den stora positiva utvecklingen framför sig.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?