Post entry

Dåligt betalt för goda biotekniknyheter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag har det hittills kommit tre signifikanta nyheter som gäller börsnoterade bioteknikbolag. Två positiva och en negativ nyhet. Positiva är dels KaroBios nya avtal med Merck - se Springmans blogg tidigare idag - dels Biogaias meddelande att man börjat leverera probiotiska sugrör till ett av Kinas största mejerier. Det är ett gammalt avtal som begravdes efter en stor omorganisation hos kunden men som nu uppenbarligen dammats av igen. Det är en ypperlig chans för Biogaia att komma in på kinesiska marknaden i stor skala. Slår kundens produkt kommer det att bli stora volymer och dessutom lär det då också bli sugrörsordrar också från andra kinesiska mejerier. Kunden är en av Kinas största mejerier vilket innebär en omsättning på minst 10 miljarder. Förra året var Biogaias hälvtenägda sugrörsfabrik en förlustaffär - nu efter Kina och Nestle ordrarna har man fördubblat kapaciteten i fabriken. Ingen finanskris-, lågkonjukturs-effekt i sikte för Biogaia!

Märkligt nog var marknadens reaktion på dessa två nyheter knappt märkbar. Däremot tog markanden verkligen fasta på nyheten att Medivirs VD avgår med relativ kort varsel. Varför han avgår och vem som kommer att ersätta är ej kommunicerat men uppenbarligen fruktar marknaden det värsta eftersom aktien halkat ner rejält idag. Kanske speglar det osäkerheten om orsaken till avhoppet och ersättaren, som inte uppkattas av börsen. Fast när det gäller Biogaia och KaroBio är nyheterna utan frågetecken och borde satt större avtryck i kursen. Marknaden har alltid rätt sägs det. Idag tror jag inte det - inte när det gälle dessa aktier. Köpläge är det väl ingen som vågar säga i dessa dagar men nog ser de här aktierna apitliga ut till dagens kurser med tanke på vad de har i sina pipelines.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?