Post entry

Initiala ommöbleringar i portföljen nu..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tack vare en kraftig ommöblering i min långa portfölj tidigare veckor har en del inköp kunnat göras den senaste veckan till mycket fördelaktigt pris. Jag väljer nu att koncentrera mina innehav till de mest intressanta casen eftersom jag bedömer riskerna såpass mycket mindre nu i dessa bolag med tanke på en generellt låg värdering hos ett antal mindre bolag bland mina innehav. Fyllt på den befintliga portföljen senaste veckan med;

#Karo Bio (surprise?), en rad av de senaste försäljningarna är troligen kopplat till sparares utträde ur fonder som då tvingar dessa till försäljningar av vissa innehav. Nuvarande kursnivåer är återigen nära nivå på kassa och förlustavdrag och en långsiktig investering i dagsläget känns klockren. Jag försöker f n titta mer på vad en Fas III kommer innebära för risker för Eprotirome i prövningar mot det större antalet behandlade patienter. Säkerhetsprofilen hos Eprotirome kommer få stor betydelse här och en riskjusterad värdering anpassad till denna blir extremt intressant men det känns lite avlägset att ens ta upp saken i detta klimatet, då blir man väl troligen idiotförklarad :-) Vad jag vill säga är att en långsiktig placering kan komma att bli extremt intressant och nyckeln till Eprotiromes framgång och fördelar i jämförelse med en mängd andra intressanta preparat, ligger i den udda baehandlingsprincipen, de mkt små doserna, samt effekt och säkerhetsprofilen. I dagsläget jämförs bolaget alltför mkt generellt med andra bolag och få ser dessa djupare aspekter som kan komma att bli långsiktigt helt avgörande.. Närmast har vi presentation av resultaten från kombinationsstudien med Ezetrol/Eprotirome att se fram emot, den väntas närsomhelst, sedan ligger fokus kring ett avtal för Eprotirome, men en en rad övriga triggers kring bolagets övriga portfölj är också att vänta detta året.

# Tilgin, Ser ut att vara en spikformation i Tilgin nu, stor spread dock med dålig likviditet i aktien. Kraftig översåld och stockhastic ser ut att vända upp från mkt låga nivåer samtidigt som MA 50 bryter igenom MA 150. Fundamentalt känns det nästan som man numera är ensam i min tro på bolaget, men jag vidhåller det mkt intressanta läget där en rad testordrar som nu ligger ute hos ledande europeiska operatörer kan komma att få mkt stort genomslag för kursen vid ett realiserande.

# Orexo, Har sannerligen levererat det senaste halvåret och står inför en rad spännande prisdrivande triggers där partnerförhandlingar pågår i flera av bolagets prioriterade projekt.

# Medivir, Förväntar mig info kring partner för Lipsovir inom kort, bolaget har precis lämnat in sin NDA och mkt talar för godkännande. En rad övriga triggers står för dörren, däribland flera kandidatval i övriga program, partneravtal för MIV 701, milstopsbetalningar etc.

# Fingerprint Cards, intressant läge nu när det intressantaste teknologiska genombrott i sektorn på mkt länge är ett faktum. Bolaget samarbeter i ett projekt med Cardlab där det de senaste dagarna publicerats bilder på det första biometrisäkrade kreditkortet i världen. Det visades under gårdagen ett inslag om detta på Danska TV 2 nyheter. Vi får se om det får genomslag när det lugnat sig lite, det borde det eftersom det kan öppna dörren för FPC till att kunna ta en marknadsledande position på lite sikt.

Jag bevakar f n ett tiotal andra aktier f n som utgör kandidater till mina portföljer men man ska ju inte förhasta sig i dessa dagar..

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?