Post entry

Konkurrent till Medivir rapporterar framsteg

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har tidigare skrivit en analys om Medivir. Deras läkemedel mot hepatit-C är väldigt spännande! Som jag skrev finns det ett väldigt stort medicinskt behov. Det finns många andra läkemedelskandidater under utveckling mot hepatit-C. Hittills ser det dock ut som om Medivir har en vassare produkt.

Medivir kommer troligtvis inte först ut på marknaden. Idag har Vertex meddelat att de planerar att skicka in en NDA (New drug application) under andra halvåret av 2010 avseende telaprevir.

Det finns "first-mover advantages" men det finns även "second-mover advantages". Om nu Medivir har en bättre produkt så behöver det inte vara en nackdel att inte komma först. Det finns många exempel på läkemedelsmarknaden på att det inte alltid är den som kommer först som vinner. Ettan etablerar ett nytt behandlingskoncept. Medivir kan då komma till ett dukat bord!

Den som lever får se....

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?