Post entry

Hausse i aktieklubben

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Under veckan så har det i vanlig ordning haussats på. Metro, Pricer, Taurus Energy, ShaMaran Petroleum, BlackPearl, PA Resources och Black Earth Farming är några av bolagen som stått ut.

Investerarprofilen Barney Gumble tror hårt på Metro-caset som väntas bli en turn around. Detta är han inte ensam om, SEB Enskilda upprepade sin köprekommendation på aktien vid den senaste rapporten med en riktkurs på 2 kronor. Aktien handlas idag till dryga kronan. SHB är inte fullt så haussade och nöjer sig med en rikturs på 1,5 kr. Under veckan så bloggade Barney Gumble om att mediainvesteringarna via Sveriges Mediabyråers medlemmar låg 26 procent högre än motsvarande månad förra året.
Läs de senaste bloggarna på Metro här: http://bridge.redeye.se/bolag/metro-international/bloggar

Inzaire är en annan profil som varit het på bloggen under den senaste veckan, hans blogg om Pricer är en av veckans mest lästa. Han menar att marknaden fullständigt har missat vad som sker och vad som kommer att se. Inzaire ”varnar” för ett mycket starkt nyhetsflöde under resten av året och i början på nästa år. Det bubblar i grytan både i Mexico och i Tyskland, det är i alla fall så snacket går på diverse aktieforum. Läs mer här:
http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/pricer/pricer-elf-meter-ohne-tohrmann

Taurus Energy är etanolbolaget på Aktietorget som ett tag under tisdagen nästan hade tiodubblats i värde på några månader. Aktien hade varit handelstoppad sedan fredagen och hade i öppningshandeln på tisdagen gått upp med hyfsade 70 procent. Nyheten som fick aktien att gå i taket var att man tillsammans med Sekab nått positiva resultat i ett test i industriell skala. Testen hade gjorts med Taurus ”jäst” som är tänkt att användas för att ta fram etanol ur cellulosahaltiga råvaror. Om ni inte hajar riktigt vad jag skriver så är ni inte ensamma. Jag fattar inte så mycket heller. Ni kan dock läsa mer av Inzaires bloggar om Taurus här: http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/pricer/pricer-elf-meter-ohne-tohrmann. Kom ihåg att risken är hög i aktier som nästan tiodubblats på kort tid. Den förut haussade Inzaire har exempelvis sålt sina nu och gått in än tyngre i sin aktiefavorit Pricer.

Annars har det som ofta förut varit mest olja för hela slanten. Kul att storbloggaren Kalles farsa har kommit igång så här i slutet på veckan. Det har snackats ShaMaran Petroleum som gått runt 130 procent sedan hans köprekommendation för runt 10 månader sedan. Det ligger mycket förhoppningar nu i bolagsvärdet och detta är nog endast för den riskvillige. En trigger ligger i närtid. Vinna eller försvinna? Lugn det är nog endast 30 procents nedsida vid ett dåligt resultat (som med stor sannolikhet blir bra). Läs mer här om smällkaramellen ShaMaran: http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/smallkaramellen-shamaran-petroleum

Eller varför inte satsa på en aktie som kan resa hela vägen till Jupiter eller bränna hål i din plånbok? Kalles farsa på fredagen valt att blogga om Kalahari en aktie som kan vara en potentiell 10 000 taggare. Jag tror nedsidan endast är 100 procent, så det borde ju betyda att det är bra risk/reward. Eller?... Kalles farsa vågar i alla fall satsa på aktien. http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/kalahari-ar-startklar

Sedan måste man givetvis också nämna oljefavoriten BlackPearl som offentliggjorde en riktad nyemission på tisdagen. Man trycker 10 miljoner nya aktier till kursen 5 kanadadollar alltså runt 337 miljoner kronor. Man fick även reda på att storägaren Lukas Lundin passade på att köpa 4 miljoner av dessa aktier, vilket betyder att man har fortsatt tilltro på bolaget och aktien. Jag passar på att citera en nära vän till mig och tillika BlackPearl-ägare. "Den som säger att man inte blir lycklig av pengar har aldrig ägt pärlan… "

Även vår tekniska analytiker Hjalmar Ahlberg såg en tekniks köpsignal i oljebolaget PA Resources på tisdagen. Analysen blev snabbt den populäraste den här veckan och det är en bra bit kvar till målkursen. Avgör själv om du tror på aktien. Läs här: http://www.redeye.se/analys/36797

Hoppas också att ni lyssnade på investerarprofilen Ducchi som för några veckor sedan köprekommenderade Black Earth Farming och sedan dessa har uppdaterat oss om köpcaset då bland annat Öhman damsög alla aktier. Idag har aktien gått dryga 20 procent på kort tid och det kan vara läge att ta hem vinsten. Läs mer här: http://bridge.redeye.se/bolag/black-earth-farming/bloggar

Jag önskar alla en trevlig helg!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?