Post entry

Micro Systemation - En dubblare!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har haft tur med mina placeringar i år. Jag har tjänat en hel del på både Kopparberg mineral och Archelon. Det mesta av det är nu inne i Micro Systemation. Kursen i skrivande stund är 18,70 kronor. Det finns alla anledning att tro på en dubbling på sikt och ett bra tryck i det korta perspektivet.

Första kvartalet i år presenterades för ett par timmar sedan. Micro Systemation omsatte 29,4 MSEK med ett rörelseresultat på 5,4 MSEK. Omsättningstillväxten var goda 46 %. De förväntningar som fanns på bolaget kommer från Introduce. De låg på 24,1 MSEK i omsättning och 2,9 MSEK i rörelseresultat. Förväntningarna överträffades rejält.

Caset på kort sikt: Flera analytiker är positiva till Micro Systemation. De kommer med god sannolikhet att följa upp sina rekommendationer med nya köprekommendationer. Jag tänker då på Introduce, Börsveckan, Affärsvärlden m fl. Det bör driva på aktien i det korta perspektivet.

Caset på lång sikt: Micro Systemation har visat en gång för alla att bolaget är en lönsam tillväxtraket. Bolaget kommer att noteras på Nasdaq OMX i år, i dag är Micro Systemation noterat på NGM, det öppnar upp för fler aktörer. Med en vinst per aktie runt 2 kronor i år samt en p/e-värdering på 25 är en aktiekurs på 50 kronor rimlig. Når vi dit? Vet ej, men en dubbling innebär en värdering till p/e 19. Det är fortsatt billigt. Idag värderas bolaget under p/e 10 - störtlöjligt.

Lägg till detta fantastiska case också att den finansiella styrkan i bolaget är fenomenal. Om ett par dagar delar Micro Systemation ut 80 öre per aktie. Det ger en direktavkastning på 4,3 %.

Klockrent köpläge just nu med andra ord.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?