Post entry

MSAB - Inverterad utveckling

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ibland undrar man hur fast kopplingen är mellan med hur det går för ett företag och börskursen. De flesta av oss tycker väl att går det riktigt riktigt bra för ett företag så bör väl kursen gå upp, i alla fall om bolaget inte var övervärderat innan. Så är nu knappast fallet med Micro Systemation, MSAB.

Man har gjort ett sagolikt bra fjärde kvartal. Tagit hem tre storordrar med Frankrikeordern som "kung". Där tog man hem 80 .XRY-licenser i ett svep och det är ändå bara början i landet. Q4-resultatet kommer att bli deras överlägset bästa kvartal någonsin och nästa år har man 1300-1400 licenser som tickar in gratispengar. Deras nya produkt HeXRY ska släppas snart och minst ett polisdistrikt i Storbritannien har redan budgeterat för kurser om produkten.

Kassan är sprängfylld och det kommer med hög sannolikhet att bli aktieutdelning 2008. Företaget växer så det knaaaakar och söker för närvarande 11 nya medarbetare.

Alldeles nyss har man kommit ut med stöd för Blackberry-telefonerna som är nyckeln till att lyckas i Usa i stor skala. Egen säljare stationerad i staterna har man sedan en tid tillbaka.

Då skulle man förstås tro att aktiekursen i MSAB hade rusat på sista tiden men NÄÄÄ, den har snarare backat konstant. Ibland förstår man verkligen ingenting men att konjunkturoberoende MSAB är ett extremt bra köp på den här nivån inför ett potentiellt skakigt 2008, det är i alla fall tydligt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?