Post entry

MIDSONA - What's going on? Samt min första smaskiga miljonaffär!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Marknaden verkar ha börjat fått upp ögonen för bolaget Midsona som är i början av sin turnaround (enligt mig). Ett bolag som jag har försökt predika mer om än när Ulf Ekman uppptäckte Jesus Kristus. Frågan är nu om ni har lyssnat på min predikan och blivit frälsta? För än så länge har det inneburit knappt 32 % i avkastning, but there is more to come, enligt min uppfattning!

Den 9:e Mars skrev jag min andra rekomendation om företaget Midsona, jag lyckades köpa på mig en större post när B-aktien stod i kursen 14,7 kronor, idag står aktiekursen i 19,4 kronor.

Riskerna med att köpa på sig Midsona är såklart att de inte fortsätter att lyckas med sin turnaround i sin verksamhet som placera.nu skriver i den här analysen (https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=200264) men jag anser att man endå får mycket värde för pengarna när man köper aktier i detta bolag. Jag gillar att de befinner sig på den nordiska marknaden, har en låg belåning och har starka och upparbetade varumärken.

Senast jag själv lyssnade på placera.nu var när de ansåg att Kopparbergs var fullvärderade Mars 2009 (https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=77987). Vilket jag bittert har fått smaka på nu i efterhand, speciellt när jag själv har suttit med en kall soffa i handen och blivit ihågkommen av vilket fint pris Mr Market gav mig i detta fina bryggeribolag vid denna tidpunkt för drygt 2 år sedan...

Det som gör mig mycket fundersam är den stora skillnaden i Midsonas A och B aktie, senast betald för aktierna, så skiljer det (37,5-19,4) = 18,1 kronor i skillnad, dvs är A-aktien mer än 93 % högre värderad än B-aktien.

Nu undrar jag om det finns någon kompetent redeyebloggare som kan hjälpa mig att förstå denna markanta skillnad i prissättning?!

Nu tänkte jag dessutom berätta litegrann om min först miljonaffär! Men jag gör er säkerligen besvikna eftersom det handlar inte om värdepapper eller råvaror... Det handlar nämligen om min första fastighetsaffär! Det pågår just nu en frinetisk debatt i Sverige hurvida vi har en bostadsbubbla eller ej. Jag själv väljer i alla fall att kliva ur marknaden och ställer mig vid sidlinjen och tittar på. Min exit innebär nu att jag har haft en 582 % avkastning på mitt satsade kapital på 2 års tid, till detta så tillkommer det dock mäklararvode och skatter... En helt okej första fastighetsaffär.

Så nästa termin flyttar jag in i studentkorridor från en bostadsrätt. Vilket kanske anses som vansinne för endel människor, vilket jag kan ha full förståelse för. Det som dock är mer vansinne är att betala för en lägenhet som jag i stort sett bara sover i eftersom jag arbetar så mycket. Dessutom så tror jag att man måste leva som man lär, och därför vill jag bo i en studentkorridor precis som en av mina största förbilder gjorde, finansentreprenören Thomas Sandell (som också studerade och bodde i ett sunkigt korridorsrum här i Uppsala). Och som en sann student ska man pröva på korridorskulturen för att uppleva charmen och ångesten av att bo i en sunkig korridor med andra studenter.

Ikväll skall det drickas punsch, sjungas glatt när det är uppdukat för fest här i Uppsala, dessutom är våren på ingång och snart är det valborgsfirande, ha en förträfflig helg!

Vänliga hälsningar Martin

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?