Post entry

Köpte in mig i ett bortglömt bolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Midway har det inte skrivits mycket om på ett tag. Nyligen kom det visserligen 2 st köprekar men i övrigt har det varit lugnt.

Jag har varit intresserad av Midway länge och nu tycker jag priset är rimligt. Jag tycker inte att aktien har hängt med årets rally, i den utsträckning som den borde. Bolaget känns billigt då Q2:an visade att konglomeratets dotterbolag är på gång och visa svarta siffror igen.

Ingångskursen blev 32,50 kr. Jag räknar med en utdelning 2010 på 1 kr och minst 2 kr för 2011. Detta ger mig goda 6% i direktavkastning om drygt 1 år. På sikt så tror jag att utdelningen kan bli både 3, 4 och 5 kronor vilket ger mig en riktigt bra utdelning.

Låg risk i konglomeratet. Jag tror Midway kan tjäna 4 kr per aktie nästa år så det finns även en god kurspotential. Den finansiella ställningen är mycket stark vilket möjliggör fler förvärv och utdelning. Två förvärv har genomförts under året och kommer addera några miljoner i vinst under nästa år.

Midway känns trevligt att äga trots den knapphändiga informationen från bolaget. Den historiska avkastningen är imponerande.

Att bolaget är bortglömt och befinner sig på bakgården är bara ett gott tecken. Det är här man hittar de undervärderade bolagen som inte "trendkänsliga" analytiker hittar. Analytikerna får gärna ägna sig åt "innebolagen" så ägnar jag mig åt undervärderade, tråkiga och bortglömda konglomerat.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?