Post entry

Min första blogg - Min portfölj

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag kommer nedan att presentera lite om hur min portfölj är uppbyggd och varför. Jag vill gärna att ni kommer med synpunkter på den.

Peab - Peab anser jagf handlas med stor rabatt jämfört med de större byggbolagen (Skanska, JM och NCC) Aktien har inte riktigt hängt med i den övriga börsuppgången.
PEAB är ett välskött företag där de största ägarna tillhör Paulsson-sfären. Dessutom är VD Mats Paulsson största ägare. Detta tycker jag är alldeles ypperligt då speciellt Mats får ett väldigt stort egenintresse då han, tillsammans med övriga aktieägare, tjänar pengar om aktien utvecklas positivt.

Jag har satt en målkurs till 55 kr på 4 månaders sikt.

Alliance Oil - Detta är mitt färskaste innehav, det inhandlades i fredags. Jag tyckte bolaget lät intressant efter allt jag läst om detta. Jag började sedan kolla närmare på det och insåg ganska snabbt att detta är ett för bra Case för att stå utanför. Den senaste rapporten var väll ingen jättesuccé men efter att pratat med bolagets ordförande Eric Forrs är jag helt lugn. Posterna som tyngde rapporten var nödvändiga engångsposter som föetaget valde att ta upp i resultaträkningen istället för på balansräknngen. Detta tycker jag är bra och har höjt min tillit ytterliggare till detta fina företag. Det faktum att man inte heller delar ut någon vinst tycker jag också är bra då man istället använder pengarna till att växa.

Min målkurs för denna aktie på 6 månaders sikt är 125 kr

Questerre energy - Detta är det innehav i min portfölj jag haft längst och har således gjort en ganska bra vinst, procentmässigt. Nåväl. Naturgas är en energikälla som jag tror mycket på i framtiden. Jag tror detta kan bli väldigt stot om 5-10 år. Dock vet jag inte om Questerre besitter rätt kompetens att utveckla detta fullt ut utan jag börjar mer och mer tro att ett uppköp är det bästa för detta företag.
Jag ahr under de senaste månaderna fått sett en riktig kursslakt, aktien är nästa ned 50% sedan i våras.
Tycker ni jag ska ta hem min vinst eller ska jag sitta kvar? Antingen blir detta ett supercaseeller så blir det pannkaka av alltihop.

PS. Jag ligger för närvarande ca 20 % likvid då jag måste ha pengar att handla med om det skulle ske ett börsras eller liknande (Vilket jag inte tror kommer att ske)

Kom som sagt gärna med synpunkter osv.

MVH
Marcus

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?