Post entry

Mina 9 huvudregler för entry och exit

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här är 9 regler som jag tampas med att följa. Välkommen att läsa massa annat på bloggen: frokenbors.se

1. Large Cap.

Jag vill alltid handla aktier där jag vet att det finns en hög omsättning eftersom jag enbart analyserar ur ett tekniskt perspektiv.

2. Avvakta vid makro.

Vid rapport eller andra viktiga makrohändelser kan börsen agera hur som helst, och den risken vill jag inte utsätta mig för.

3. Stoploss.

Innan jag gör ett entry har jag redan bestämt mig för vart jag ska placera ut min stoploss. Stoploss är för mig en perfekt kapitalförsäkring.

4. “Let the trend be your friend”.

Jag vill alltid se till att jag har en längre trend med mig. Exempelvis ett stigande glidande medelvärde på 100 eller 200 perioder.

5. Kort rekyl.

När jag hittat en aktie som har en stigande trend zoomar jag in och letar efter en kortsiktig dipp. Exempelvis när MA20 är nere och "nosar" på MA50

6. Candlesignal.

När dessa två ovan nämnda kriterier är uppfyllda är den sista komponenten för en fulländad entrysignal en bullish candle i någon form, exempelvis en Hammer.

7. Köp och sälj vid stängning.

Jag gör mina entryn och exit i slutet av dagen för att undvika dagens volatilitet och även för jag har annat att göra under dagen.

8. Ta vinst/acceptera förlust inom 5 dagar och “start over”.

Mitt mål är att följa E2:s exit-strategi som menar att man ska ta exit första dagen med vinst och som längst behålla en aktie i 5 dagar. Jag följer inte detta slaviskt men har det i bakhuvudet och det funkar riktigt bra.

9. Vela, tveka = inget agerande

Om jag av någon anledning tvekar för att göra ett entry så har jag som princip att sitta på händerna och avvakta.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?