Post entry

Minesto - en drake vaknar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Minesto har haft det tufft under våren men goda nyheter har kommit och det börjar se bra ut inför nästa år. Finns möjlighet för kursen att stiga 50% inom ett par månader

Minesto arbetar med produktutveckling av kraftverk i långsamma tidvatten och havsströmmar. I flera års tid har man haft en testanläggning på Strangford Lough på Nordirland som stått och genererat el. Minesto är det enda bolaget som kan producera el i långsamma tidvatten och havströmmar till ett konkurrenskraftigt pris. Bakom bolaget står det väldigt starka investerare.

Vid börsnoteringen rusade bolaget för att sedan falla tillbaka. Under våren kom den dåliga nyheten att den mycket populära VD:n Anders Jansson valde att säga upp sig från sin tjänst. Bolagets aktie fortsatte att sjunka under låg omsättning. Vad fallet beror på kan jag inte riktigt säga och tycker det är onödigt att spekulera i. Klart är att börsen som helhet har haft det ganska tufft under våren.

Nu har trenden vänt och aktien står återigen en bit ovanför introduktionskursen, i skrivande stund är aktien på 6.90. Det har hunnit hända en hel del sen jag skrev om aktien sist. De flesta stora upphandlingarna med underleverantörer är av allt att bedöma klart.

Man inväntar nu klarttecken från myndigheter i Wales att få sjösätta sin havsdrake år 2017. Nu håller man på att ansöka om en licens för själva anläggningen som är tänkt att byggas. Första delen skall vara klar 2017.

http://www.bbc.com/news/uk-wales-36826287

När vi har fått klartecken för detta tror jag att intresset för aktien kommer att stiga markant och i mitt tycke är en rusning upp till 9-10 kronor inte alls orimligt.

Vidare har minesto blivit beviljade ytterligare bidrag från den svenska energimyndigheten och KIC Innoenergy på ett värde av ungefär 14-15 miljoner kronor. I takt med att aktien går upp blir vi också säkrare på att teckningsoptionerna kommer att lösas in nästa år, vilket tillför ytterligare 80 miljoner i kassan.

Man har även tillsatt en ny VD i form av Dr Martin Edlund. Han har varit med väldigt länge och ger ett väldigt bra intryck. Duktig och kunnig.

Allt fler börjar få upp ögonen för Minesto, draken håller sakta med säkert på att vakna.

------------------------------UPPDATERING----------------------------
Den konservativa brittiska regeringen kan eventuellt ha fått kalla fötter kring påbörjandet av bygget av ett kontroversiellt kärnkraftverk.

https://www.theguardian.com/uk-news/2016/jul/29/hinkley-point-c-why-has-government-delayed-final-approval

Liknande kärnkraftverk baserade på samma teknik byggs i Finland och Frankrike. Byggena har dragit ut på tiden och kostat långt mer än vad som det är budgeterat för.

Min förhoppning är att den brittiska regeringen drar sig ur och sätter stopp för bygget av kärnkraftverket Hinkley Point. Pengarna skulle sedan kunnas satsas på alternativa energikällor där förhoppningsvis Minesto får en liten del av kakan.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?