Post entry

Hmm dessa riktkurser...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Swedbank kom med en höjd riktkurs på Odd Molly till 134 kr vilket börsen reagerade direkt på och ställde upp kursen. Lika förvånande reaktion varje gång dessa riktkurser så "vänligt" kablas ut av nyhetbyråerna.

Hmm dessa riktkurser. Några exempel på tidigare klassika "Swedbankare":

I juni 2007 när Morphic stod i 25 kr kom man med riktkursen 40 kr...

http://www.privataaffarer.se/aktier/analyser/analys/index.xml?stock_analysis_id=10289

Men kursen gick åt fel håll men Swedbank gav sig inte och i början på 2008 fick vi veta att man nu tyckte aktien var värd 41 kr..

http://www.privataaffarer.se/aktier/analyser/analys/index.xml?stock_analysis_id=11322

Men till Swedbanks "försvar" så var de inte värst den här gången
då ABG klämde i med 60 kr:

Ja dessa riktkurser som nyhetsbyråerna så "snällt" förmedlar...
Påfallande ofta så agera mäklarna motsatt i orderboken än rekarna
dessutom....

Gällande reken på Odd Molly som jag började med så behöver det dock förstås inte vara fel med riktkursen 134 även om man nu får extra kostnader i USA med butik på paradgata i LA men det är nog en riktig långsiktig satsning. Lite dopad är nog däremot orderförsäljningssiffran med att räkna med leveransen till de egna butikerna men det kanske är en mindre del.

Men det intressanta är att aktien ställs upp bara för att någon på Swedbank ritar ner en riktkurs som "vänligt" kablas ut till oss via nyhetsbyråer...;-)

Jag har riktkursen 45 kr på mitt största innehav Transcom men vem bryr sig... men efter rapporten om en dryg vecka så hoppas jag (och tror) att liknande riktkurser kablas ut av någon mäklare istället...;-) Tidigare blogg om Transcom:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/5814/som-att-skjuta-pa-sittande-fagel-

Visst alla kan ha fel och ingen har rätt jämt men reken av bubblan Morphic som nu står i 60 öre är svårslagen (även den förstås överträffades vid it-bubblan 2000). Men när någon mäklare får för sig att höja en rikt kurs då lyssnar marknaden..hehe

PS! Jag ser att länkarna inte fungerar brukar inte vara något problem. Morphicrekarna finns på Privataaffarer.se och analyser och min Transcomblogg under mina bloggar och "Som att skjuta på sittande fågel".

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?