Post entry

Morphic Technologies - akta dig för värmländska patriotkänslor

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Risken att förälska sig i bolaget Morphic Tecnologies, är uppenbarligen stor. Mitt konkreta råd är att skilja på värmländska patriot-känslor och aktien. Det är tillåtet att vara stolt över vindparken i Gässlingen i Vänern, utan att äga en enda aktie.

Morphic Technologies 0,26 kr

Kjell.nor från Glava frågar:

Vad händer med detta bolaget framöver?
är värmlandspatriot och var lite stolt över bolaget med vindpark Gässlingen i Vänern och investerade i detta bolag det var många turer och kursen är nu nere i 26-28 öre.

Segel

.....

Mitt konkreta råd är:

Jag tycker att man skall sälja idag, tänka över saken, och om man kommer fram till att Morpich i alla fall skall ägas, så köper man tillbaka i morgon. Får man rätt, så får man ett förlustavdrag. Tvekar man att köpa till nuvarande kurs, så är det förmodligen bättre att avstå, och gå in i ett annat bolag, med bättre odds.

För tio månader sedan skrev jag att det är bäst att undvika aktien. Då kostade aktierna 0,71 kr.

bridge.redeye.se/aktiebloggen/morphic/morphic-undvik-aktien

Frågan är nu, om något förbättrats sedan dess, som ger anledning till köp.

I juni 2010 ansåg Placera nu, att det var lönlöst att vänta på en vändning. Kursen var 0,38 kr, när säljrådet gavs.

http://www.redeye.se/analys/34763

Resultatet per aktie, det andra kvartalet 2010 blev minus 0,09 kr
Det är visserligen en klar åtehämtning, jämfört med förlusten det andra kvartalet 2009, då den låg på minus 1,08 kr. Men det är ändå röda siffror.

Första halvåret 2010 hade Morphic förlorat ca 0,20 kr per aktie.

Senaste ordern kom i juli 2010.

_Dynawind har tecknat en order med den tyska vindkraftverksleverantören Kenersys Europe avseende leverans av fem stycken 100 meters torn.

Tornen ska levereras med start i början av november månad 2010 och ordervärdet uppgår till 22 MSEK._

Det behövs många sådana ordrar för att resultatutvecklingen skall vända, och företaget skall återfå aktiemarknadens förtroende.

Mitt konkreta råd är:

1. Sälj i dag!

2. Tänk över saken över natten.

3. Om du har rätt, i att aktien kommer att vända, så köper du tillbaka dem i morgon, och har på så vis bäddat för ett förlustavdrag. Blir det vinst på de aktier du köper i morgon, så kan du sälja dem närmare jul, och kvitta gentemot redan gjorda förluster.

4. ELLER, så köper du ett annat företag med bättre framtidsutsikter, för pengarna.

Köper du warranter och optioner, kan du för en ganska liten penning kontrollera Kinnevik eller Hennes & Mauritz. Båda har oddsen på sin sida, och kommer förr eller senare att på nytt testa tidigare kurstopp.

Mer om hur man agerar med hjälp av derivat, utan att riskera alla pengarna kan man läsa på derivatinfo.com.
Generellt gäller köp ordentligt med tid: Tex minst ett halvår, gärna mer. Välj företrädesvis warranter eller optioner som ligger nära dagskurs.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?