Post entry

Mot miljarden?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Marknaden för flytande vindkraft väntas öka kraftigt. Är SeaTwirl det nya Vestas? Potentialen är i vilket fall enorm.

Mot miljarden?

Marknaden för flytande vindkraft väntas öka kraftigt. Är SeaTwirl det nya Vestas? Potentialen är i vilket fall enorm.

SeaTwirl har nyligen ingått ett samarbete med Siemens och bolaget besöktes i dagarna av Sveriges vice statsminister, Isabella Lövin, som var intresserad av att titta på bolagets anläggning i Lysekil.

"– Det var intressant att se SeaTwirls anläggning i Lysekil. Det är bra att svenska företag är med och utvecklar tekniker för förnyelsebar energi. Flytande vindkraft har potential att bli en stor bransch i framtiden och det är bra att Sverige är med i den utvecklingen", säger Isabella Lövin. https://seatwirl.com/news/isabella-lovin/

Bolaget ska även i närtid deltaga i en konferens inriktad på att knyta kontakter för framtiden, där bl.a. Saab och Swerea skall deltaga.

http://www.svenskverkstad.se/de-ar-keynote-speakers-vid-high-tech-steel-conference-2018

Marknaden för flytande vindkraftverk kommer fram till år 2050 att uppgå till ca, 1000 miljarder Euro, och med SeaTwirls börsvärde på ynkliga ca, 30 Mkr så är ju uppsidan i aktien helt enorm. 

Vidare utveckling samt konstruktionskostnad ska främst ske av kapital från bidrag och partners. En framtida emission kan bli möjlig, men då först i slutskedet av det planerade byggandet av ett fullskaligt vindkraftverk, och när det sätts i havet, säger SeaTwirls ordförande i videon lite längre ned i texten. (Bolaget har redan ett fungerande kraftverk, men i mindre skala).

https://www.youtube.com/watch?v=4hUHq3oahU0

SeaTwirl har riktigt stora fördelar när vindkraftverken ska placeras på djupare vatten än 50 meter. Många länder, bl.a. Japan, kommer att ha stor nytta av just flytande vindkraft i framtiden, då landmassan ej erbjuder plats och tillgången till grundare vatten är begränsad.

Några fördelar med SeaTwirls teknologi

Enklare att konstruera

Billigare att bygga och frakta

Oberoenda av vilket håll det blåser ifrån

Servicekostnader blir väsentligt lägre

Fördelalarna med SeaTwirls teknologi kanske du tycker låter för bra för att vara sant? Lyssna då på denna presentation, som är mycket informativ samt klargörande; https://www.youtube.com/watch?v=4hUHq3oahU0

Aktien

Aktien har under en tid pressats av Almi Invest, som nu verkar klara med sin utförsäljning. Aktien noterades vid 40 kr per aktie, och vid dessa nivåer så känns aktien som en potentiell tio-dubblare.

Ser med stor tillförsikt fram emot kommande år för SeaTwirl. Detta kan bli stort !

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?