Post entry

Mr Market är min kompis

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

”The trend is your friend”…känns uttrycket igen? Snacka om att trenden och marknaden för tillfället utvecklat någon form av blodsband. Vi befinner oss på årshögsta och ingen verkar våga ifrågasätta trenden som verkar blockerat alla tankar om en eventuell nedgång.

nåja…

Själv ger jag inte mycket för trenden, den är till för att brytas. Jag har en annan kompis som jag älskar att göra affärer med:

Mr Market…

Han är något av en neurotisk stackars själ vars humör kan variera någonstans mellan otrolig optimism och överväldigande depression. Ibland drabbas han av hybris när marknaden går upp, pekar lite kaxigt på mig och erbjuder sig att köpa mina andelar. Kort därefter kan han spåra ur och överösa sina andelar tillbaka till mig. Naturligtvis utnyttjar jag hans irrationella beteende och ställer ett orimligt lågt pris för hans andelar.

Mr Markets manodepressiva beteende skapar finfina affärsmöjligheter för mig. Verksamheten i dem aktier som han erbjuder att sälja till mig förändras ju inte över en dag, det är bara stämningen som ställer till det för den stackaren. Han har gjort många misstag och har aldrig bemödat sig att reflektera över felstegen.

För tillfället smågarvar Mr Market åt mig och skakar på huvudet. Han berättar om den fina värdestegring han har haft sedan några veckor tillbaka och ger ett sken om hur han överlistat mig. Jag inkasserar lugnt och sansat hans kaxiga uppträdande och kostar på mig ett ”snart kommer du ändå balla ur” leende.

Det är bara en tidsfråga innan han kommer att böna och be för att jag ska ställa ett pris på hans andelar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?