Post entry

MyFC har raketbränsle i sig

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nuvarande JAQ är ointressant. Den ger stora pengar 2017, den enorma potentialen ligger i Laminatekniken. Idag är MyFC ett komplement till mobilbatterier, om några år har tekniken troligen ERSATT mobilbatterier helt. Dagskursen borde vara strax under 40 kr istället för 21, har finns kortsiktig hävstång och långsiktig avkastning.

Jag köpte aktier i MyFC hösten 2015 och blev besviken när JAQ leveranserna uteblev julen 2015. Sålde våren 2016 och såg kursen gå ned i källaren.

Sen, i slutet av november 2016 hade de plötsligt klistrat på en 0,9 mm tunn platta på en mobil - som gick att ladda. Nu blev det intressant. Men dom hade ont om pengar och fortfarande ingen affär vad gäller JAQ. Fungerade detta verkligen?

Efter lite funderingar blev det ett JA från mig och jag gick in på 7,2 kr. Satt nervöst och deppade när kursen bottnade ur runt 5 kr. När den började vända upp skrev jag mitt förra inlägg: http://www.redeye.se/aktiebloggen/myfc-holding/myfc-har-ett-verktyg-som-kan-forandra-hela-mobilbranschen.

Veckan efter kom så äntligen att avtal. Världens största avtal för bränsleceller. 400.000 JAQ i första omgången med option på ytterligare 900.000 JAQ i andra. Nästan en halv miljard i potentiellt ordervärde!

Det har varit mycket snack om JAQ i olika forum - jag skulle aldrig köpa en sån. Eller någon annan powerbank heller. Har inte behovet helt enkelt, har aldrig haft. Fast jag är inte målgruppen, aktiens utveckling har inte ett smack med mina eller dina personliga behov att göra.

PRODUKTGENERATIONER

PowerTrekk
Proof of Concept, den produkt som visar att det faktiskt fungerar. Begränsad målgrupp, klumpig storlek, begränsad kapacitet. Ingen storsäljare direkt men viktig för bevisningen.

JAQ
Första kommersiellt gångbara produkten. Där många inte ser fördelarna (bl a jag), står det miljoner kineser som vill köpa. I Kina är miljö otroligt hett samtidigt som tillgången till offentlig el är obefintlig jämfört med här. Där finns behovet, marknaden, intresset och pengarna att betala med. Det är ointresant om den kommer säljas av svenska operatörer eller inte. Telling (som MyFC just sålt 400.000+900.000 enheter till) har EN MILJARD kunder. Kom igen...

JAQ har en begränsad livslängd. Den är "bara" en powerbank ersättare, ett miljövänligare men ändå ett klumpigare alternativ. Den är en ok produkt i väntan på nästa nivå, nästa teknikskifte.

Integrerad bränslecell
Det var denna dom visade upp 28 november. Helt otroligt! Ett svenskt företag är först i världen med att visa upp en sluten bränslecell integrerad direkt i mobilen. Mindre, starkare, smartare helt enkelt.

Björn W skrev då bland annat: "I och med myFC:s ökade fokus på integration, accelereras nu arbetet med att gå hela vägen till integration av både bränsleceller och bränsle i smartphones."

Lägg märke till orden "och bränsle". Tricket är ju att få in själva bränslet i mobilen också - det kommer.

Laminaceller
På CES bara 6 veckor efter den integrerade cellen, visar MyFC plötsligt upp en helt laminerad cell som är ännu mindre, ännu tunnare och ännu starkare. Som enkelt får plats i vilken mobil som helst. Med 60% högre yteffektivitet än den integrerade cellen som visade upp bara veckor tidigare. Klart dom har jobbat med detta i flera månader men nu släpps plötsligt den en godbiten efter den andra på kort tid.

Laminaceller är det första konkreta steget mot att flytta in MyFCs teknik IN I TELEFONEN.

På dessa 4 steg är det tydligt att vi inte längre talar om powerbanks, här handlar det om att ERSÄTTA MOBILBATTERIER - så fort som möjligt.

Någon mer än jag som ser potentialen? 40 kr bör vi se innan påsk även om kursen troligen fortsätter att vara rätt volatil.

JÖRGEN LANTTO

Vilken rekrytering!!! Fd VD på Fingerprint med optimalt bra kontaktnät med olika mobiltillverkare. Fick lämna fingret under jobbiga omständigheter, har vad jag vet inget "jobb" idag. Ska vi gissa att Lantto är duktigt revanschsugen och dessutom har gott om tid?

Klart han ser världens möjlighet till revanch i MyFC, klart han lägger massor av tid och engangemang i detta - för att han kan och vill.

AVTAL MED MOBILTILLVERKARE NÄSTA

Från JAQ till Lamina. Uppgradering på CES i Las Vegas. Plötsligt står MyFC i den bästa hallen på VÄRLDENS STÖRSTA konsumentmässa. Med 100-tals journalister och massor av hype. Skulle tro att en och annan mobiltillverkare plötsligt fått upp ögonen för nya möjligheter.

Tillsammans med nya kontakter på CES tror jag Lantto jobbar hårt med sina befintliga kontakter. Låt mig gissa att vi inom kort har ett PM om samarbets- och utvecklingsavtal med någon eller några mobiltillverkare.

Ett avtal som handlar om att ersätta befintliga batterier med Laminatekniken eller dess efterföljare.

PATENTSKYDD

Vem som helst kan kopiera det som inte är patentskyddat. MyFC har historiskt varit duktiga att skydda sina investeringar med bra patent världen över. Det minskar radikalt risken för otrevlig konkurrens och ger MyFC ett stort försprång på marknaden.

FINANSIERING SÄKRAD

Jag var orolig för pengarna i höstas. Nu är det problemet borta tack vare inlösen av befintliga TO. Under våren börjar inflödet från Tellingavtalet och sen är finansieringen säkrad för många år framöver.

HANDLINGSKRAFT

Måste säga att jag är imponerad av Björn W och MyFC. Jag var inte det i våras när jag sålde. Tänkte nog att "detta kommer aldrig fungera". Sen visar det sig att de tålmodigt under drygt 1 års tid förhandlat fram ett gigantavtal med Telling. Inget som amatörer landar, här krävs fullblodsproffs vilket Björn W visat att han är. Stabil teknisk utveckling, vass styrelse, hög affärskompetens och ett jäkla driv i verksamhet och marknadsdialog. Alla bitar är på plats för att erövra världen.

Och nu har de ökat tempot verkar det som. Jag är övertygad om att våren 2017 kommer medföra många trevliga PM. Dels om JAQ order men framförallt om nya produkter och nya utvecklingssamarbeten.

Nu läggs grunden för nästa stora svenska världsföretag. På allvar börjar jag fundera på om detta ändå inte är betydligt mer intressant än Fingerprint? Om 2-3 år tror jag vi kommer skratta åt nivåer runt 40 kr, kanske även åt nivåer kring 400 kr?

----------------------------------

Detta är ingen analys från Redeye utan mina privata tankar. Jag missade tåget upp till 27 kr tidigare i år. Istället köpte jag in mig på 21 kr igen i fredags den 13 januari.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?