Post entry

MyFC - spottar energigapet i ansiktet

Bolaget har funnits runt 20 år och står på brinken av ett kommersiellt genombrott. Den senaste versionen av JAQ har lanserats på MWC i Shanghai. Specifikationerna vi har fått ta del av är att powerbanken har en kapacitet på 4000 mAh, med andra räcker det gott och väl till de flesta mobiltelefoner som finns ute på marknaden. Vi har laddkorten som kan förse powerbanken med 1250 mAh vid behov och om energin från kortet inte utnyttjas för fullt så lagras det i powerbanken. Varför kommer man behöva någon annan powerbank när du blir helt fri med JAQ? Den har allt en traditionell powerbank besitter när det kommer till kapacitet och funktionalitet, plus lite därtill.

Den andra delen av avtalet med Telling, Kinas största telekomoperatör, kommer att börja levereras under Q3-Q4 2017. Det är ett ram-avtal bestående av tre delar där den första delen på 1000 laddare redan är levererad och där resterande delar av avtalet har ett värde på 390 miljoner kronor. Bolaget har i dag ett värde på omkring 500 mkr.

Tidigare i år har det kommit ut PM där MyFC förklarar att de har för avsikt att ta sig in i bilbranschen. Där är planen att tillhandahålla en range extender för att tackla räckviddsproblemet alla biltillverkare har stora problem med i dag i och med övergången till alternativa driftmedel. Detta är framtiden, tills det finns en infrastruktur i form av laddningsstationer för vätgas- och eldrivna bilar kommer range extenders ha övertaget. MyFC har kommunicerat att ta de har för avsikt att ha en fullt fungerande prototyp ute på vägarna 2018.

Alla teknologiska framsteg är patenterade. I dag finns det inget bolag i världen som har en lika tunn och effektiv bränslecell som MyFC, konkurrenterna har främst inriktat sig mot större bränsleceller vilket gör att de kan kyssa mobilindustrin adjö. Det har varit ett gediget arbete från MyFCs sida och där valet av material till bränslecellen gör att de befinner sig i ett övertag i dag.

Sammanfattningsvis kan man säga att MyFC som har varit ett förhoppningsbolag nu är på väg mot kommersialisering i stor skala. Jag citerar VD Björn från årsrapporten 2016 ”Financial goals: A positive gross margin on a monthly basis at the end of 2017”. JAQ 2.0 kommer att rullas ut på marknaden under 2017 och nu har de även stigit in i bilindustrin. Bolagets finansiering är tryggad i och med den tidigare riktade emissionen där stora institutionella spelare som Handelsbanken fonder valde att gå in med en betydande summa pengar, styrelseledamot Jörgen Lantto (tidigare Fingerprint) dubblade sitt innehav och där även samtliga i ledningen samt nyckelmedarbetare gick in med pengar. Det finns prognoser som indikerar på att den globala powerbankmarknaden kommer att ha ett värde på 25.6 BUSD till 2022. Ge lilla MyFC en promille av den kakan och resten lämnar jag åt er fantasi.

Disclaimer: Detta är inte en analys, det är bara mina lekmannamässiga reflektioner och en sammanställning av information som redan är känd för allmänheten. Texten är baserad på videopresentationer, pressmeddelanden och information i rapporterna som myFC har släppt. Det kan uppstå många saker som gör så att planerna företaget har inte går i uppfyllelse, t.ex. produktionsproblem eller andra hinder. Jag rekommenderar INTE köp och INTE sälj, läs på och gör en egen bedömning. Jag äger aktier i bolaget.

källor: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/06/09/myfc-handelsbanken-fonder-ny-storagare-i-myfc-styrelse-och-personal-okar-agandet-kraftigt.html

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/12/01/myfc-myfc-in-multi-million-chinese-agreement-for-fuel-cell-charger-jaq.html

https://www.youtube.com/watch?v=XVQvT8JGfAQ

http://mb.cision.com/Main/9804/2255641/667919.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?