Post entry

MyFC - Sveriges nästa storbolag!

Har skrivit tidigare om att myFC är påväg att bli ett nytt storbolag och nu har genombrottet startat på allvar! Första kommersiella ordern på jaq hybrid har kommit och kommer bana vägen för global försäljning!

Den 6e februari kom pm om att myFC fått sin första order någonsin av jaq hybrid på i första hand 500 st men som är planerad upp till 30 000 stycken av en helt ny kund, Huangdou e-commers, som är ett kinesiskt bolag, närstående till Telling som har för avsikt att beställa 400 000 st jaq.

Ifall vi utgår från Tellings 400k som har ett värde på 150 miljoner får vi ett snittpris per styck på 375kr.

Dessa 500 ger så ett värde på endast 187 500kr.

För alla 30 000 har vi ett värde på 11 250 000 kr.

20 % i marginal på dessa (lågt räknat) så har vi en vinst på 2 250 000 kr. Plus Tellings vilket blir 30 miljoner, totalt ca 32 miljoner i vinst på dessa.

Har vi däremot 30% vinst marginal så landar vinsten på hela 48 miljoner för både Telling och Huangdou tillsammans.

Det kommer garanterat fler ordrar här framöver både små som av större modell från olika håll i världen. Tre Sverige kommer gå ut med info på deras hemsida så fort det börjar närma sig lansering där enligt uppgifter från deras kundtjänst samt att myFC haft avtal med dem sedan länge.

Har florerat många spekulationer angående myFCs bolag i Kina. MyFc Asia / China som till en början ägdes av Novel unicorn till största del. Novel unicorn skulle få betalt i aktier i myFC samt även "likvider" vilket dom fått nu, myFc är således största ägare i myFC asia och snart enda ägaren där.

Den 23 februari är det dags för Bokslutskommunikén 2017.

Ifall man tittar på den senaste q3-rapporten visade den ett resultat på -10,7 miljoner och för q1-3 så blev det -29,1 miljoner. 2016s q1-3 hade ett resultat på - 24,9 miljoner samt helår på - 30,9 miljoner. Jag räknar med att q4 kommer hamna mellan 15-20 miljoner på grund av ökade kostnader för uppstart av produktion, färdigställande av jaq, viss tillverkning m.m. Vilket ger ett resultat för helår 2017 på -45 till 50 miljoner.

MyFC är väldigt duktiga på ta in kapital senaste året och i q3 hade de likvida medel på 25 miljoner samt ett eget kapital på hela 168 miljoner efter avdragen förlust. (där ligger det mesta från re)

Efter q3 så har bolaget tagit in ytterligare ca 90 miljoner i två riktade emissioner, varav den sista på 50 miljoner inte kommer synas i q4 utan i q1-rapporten.

2018 kommer vara det år myFC går från förhoppningsbolag till ett vinstdrivande bolag är jag helt övertygad om.

Kursen är just nu 15,20 kr.

Jörgen Lantto har gav på ca 16,50 kr. Ca, 560k aktier. 

Signal har gav 29 kr. 952k aktier.

Skandia fonder, gav 17,60 kr med ca 1 miljon aktier.

Handelsbanken gav ca. 17,50 kr. Ca 10 % av bolaget.

Björn Westerholm köpte senast för ca 0,5 miljoner. 28k aktier på 16,20 kr.

Det mest intressanta i mitt tycke just nu är vilken operatör som kommer lägga order på jaq härnäst vilket jag tror inte är långt borta nu.

En annan spännande sak är vem det är av mobiltillverkarna som myFC startat förstudie med att integrera lamina direkt i mobilen. Björn är väldigt noga med att det är en av världens största tillverkare. Med tanke på Lanttos förflutna så är i alla fall jag övertygad om att det är Huawei men det lär vi få vänta ett tag till på innan vi får veta. Skulle det visa sig att det stämmer kan ni ju själva räkna på vad som händer med kursen när det är offentligt.

Läget just nu att börja ta position kommer nog inte bli så mycket bättre än nu innan rapport som alla vet kommer bli rejält röd. Samt att läget för myFC med stor chans att dominera en marknad helt själva, aldrig varit närmare.

Kommer uppdatera igen längre fram men läs gärna de tidigare inläggen jag skrivit angående myFC.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?