Post entry

Nästa Quickbit?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I min förra blogg tipsade jag om kommande notering av Qbit och Frontoffice. Blev ju en raket, men det finns mycket mer att hämta.

I min förra blogg skrev jag om ett av portföljbolagen i Frontoffice, Quickbit och deras kommande notering. Noteringen blev ju en succé med en uppgång från IPO per unit 12.80 till en bra bit över 100 kr just nu. https://www.redeye.se/arena/posts/quickbit-spaennande-notering-11-juli

Det spännande är att det finns mycket mer kvar att hämta. Dels är Frontoffice mycket undervärderade efter Qbits notering. Idag är de aktier och TO som Frontoffice äger i Qbit värda cirka 6 kr/aktie. Frontoffice handlas just nu till 4.20. Redan där finns en potential i kursen. Men det som är kanske ändå mer intressant är det innehav i FTCS som Frontoffice har, cirka 10 %. I mina ögon är det värt en bra bit över innehavet i Qbit. FTCS är inte noterade och det lär dröja, men när väl det blir av, kommer ett stort värde att visa sig.

Så, stor rabatt på innehavet i Qbit, FTCS och en kassa på c 8-9 miljoner på köpet. Redan idag ser jag ett motiverat värde på Frontoffice på 7-8 kr och efter en ev notering av FTCS på en bra bit över tian.

Ledningen i Frontoffice, fr a VD Johan Lund, har visat god förmåga att hitta guldkorn. Tror inte det slutar med Qbit och FTCS utan vi kan nog snart se nya förvärv. Ytterligare ett plus är ledningens aktieägarvänlighet, man har t ex delat ut innehav i Abelco, gett förtur vid notering av Qbit (värdefullt) och det kommer säkert mer aktievänliga saker.

I denna intervju med VDn i Frontoffice ger han sin syn på portföljbolagen och framtiden i Frontoffice.

https://stockaboo.com/intervjuer

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?