Post entry

Lyckade exits för small cap-noterade Naxs

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Riskkapitalbolaget Naxs, noterat på OMX Small Cap, har gått in i sin exitfas med sin mogna portfölj. Det bådar gott för kommande substansvärde-rapporter! Aktien känns fortfarande köpvärd, även om dagens värdering är mer rimlig än tidigare.

Det mesta har infriats i Naxs efter förväntningarna undertecknad hade i början på året. Lyckade exits (ny exit presenterad idag), så sakteliga mer uppmärksamhet för bolaget (köprek i Dagens Industri) och fler återköp som fungerar ett skydd på nedsidan.

Från i våras:

http://www.redeye.se/analys/userreport/bortglomt-fynd-pa-omxnasdaq-small-cap

I takt med lyckade exits har substansvärdet klättrat vidare uppåt. Men i synnerhet lovar det mycket gott för resten av portföljen. Kan Naxs visa upp 20 %-iga tillväxtsiffror årliga för sina underliggande portföljbolag kan dagens substansrabatt helt raderas (samtidigt som substansen också ökar såklart) och förhoppningsvis kan Naxs komma att handlas till en premie framöver. Idag handlas Naxs till 39 kr mot substansvärdet på 41,73 kr/aktien.

Man ska vara rätt investerare för att köpa aktier i Naxs. Tror man att ovanstående trend håller i sig (vilket jag tror) med fler lyckade exits, högre substansvärde, bra utdelningar/återköp, och som en följd av det, fler tidningsrubriker - då är det alltjämt ett fint öka-läge i aktien. Naxs ser ut som en utmärkt aktie på några års sikt, till beskedlig risk.

Den uppenbara felvärderingen i Naxs är dock tillrättad med vårens stigande aktiekurs. Men för den långsiktige investeraren som inte bara vill ha Kinnevik, Investor, Ratos och gänget i portföljen ser Naxs alltjämt riktigt trevligt ut som basinnehav med tillväxtpotential!

Naxs handlas på Nasdaq OMX Small cap:s lista.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?