Post entry

Tre i topp - Portföljtävlingen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nästan 300 portföljer deltar i tävlingen. Endast tio procent av dessa ligger på plus. De tre första leder ordentligt.

297 portföljer, 26 har mer pengar nu än när de startade,.En porcent av de tävlande, det vill säga 3 stycken har klarat att lyfta tävlingsportföljen med mer än tio procent.

Det är starkt gjort, att befinna sig i topptrion i den börsturbulens och nedåt-trend som råder.

Börshajarna

AnvändareTillgångarUtveckling1.****Mk****566 769,54****+13.35%****2.****Salmagundie****565 803,64****+13.16%****3.****Prima****560 992,10****+12.2%****4.****Nasdack****533 116,85****+6.62%****MK är rankad som nummer 560 av Redeyes medlemmar, och följaktligen en uppstickare. En lång rad affärer har gjorts, men det är Teleca och DTG Sweden som står för de verkliga portföljlyftet. Dessa innehav är nu sålda och MK har sökt sig vidare i jakten på nya fynd. Han är för närvarande fullinvesterad.

MK satsar just nu på Morphic B, Digital Version, Opus och Black Earth Farming. De två förstnämnda ligger svagt på plus. De sistnämnda på minus.

Hack i häl ligger Salmagundie. Här är det ett par lyckade exits i VärmeKyl Grossisten och Hearth och Brands som skapat förutsättningen för andraplaceringen. Även Salmagundie har varit tämligen aktiv, och har för närvarande NCC som sitt bästa portföljinnehav, med ett lyft på 3,55 procent.

Både ettan och tvåan har följaktligen haft visheten att plocka vinsten medan den fanns. Det har varit lyckat när börsen sjönk hejdlöst i fredags och i måndags.

Salmagundie har rankning nr 34, och tillhör därmed de mer etablerade bland Redeyes inregistrerade. Ett flertal bloggar handlar om Odd Molly, men den aktien igår för närvarande inte i tävlingsportföljen.

Tredjeplaceringen innehas av Prima.

Portföljuppgången kommer av en rad lyckade affärer. Här återfinns Swedbank och Vostok Gas som de mest framgångsrika placeringarna. Det är mycket starkt att kunna uppvisa en sådan jämnhet bland vinsterna. Inga riktiga fullträffar, bara många med några tusen kronor i vinst, och dessutom de två som verkligen legat i fallande trend de senaste månaderna. Jag tycker att det är smått otroligt att kunna tjäna pengar på krisdrabbade Swedbank och bottenlösa Vostok Gas.

Just nu finns bara en aktie i Prismas tävlingsportfölj. Boliden.

---

Portföljtävlingen löper ännu många veckor, och mycket kan hända på vägen. Intressant är att de tre som nu toppar placeringslisten, har tagit så olika vägar för att nå upp dit de nu befinner sig.

----

De nu ledande är värda ett "Hurra!". Bra gjort!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?