Post entry

Ned, upp och ned igen - mars, april och halva maj 2011

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Världen har haft några omtumlande månader. Japan har kärnkraftsproblem, folket i flera länder i Nordafrika och Mellanöstern vill ha demokrati och Bin Ladin har ställt in skorna. Råvarupriserna har åkt jojo. För oss som inte direkt berörs är det spännande tider. Även om det låter cyniskt så erkänner jag att det som oroar mig mest är hur min aktieportfölj går.

Sedan februari är det väldigt mycket upp och ned i aktieportföljen som var nere i 420 kkr och uppe i 530 kkr och nu är den ”stabiliserad” på 480 kkr.

Jag har bytt ut många aktier sedan i februari. Ratos, Skanska, H&M och några till är borta. Jag tröttnade på dom. Jag lade till Pricer, Rezidor och Industrivärden. Alla tre har gått upp några procent. Sedan har jag köpt småposter i ganska många råvarubolag. Jag började tycka att de var roligare och mer spännande än de stora bolagen som inte rör på sig. Några är upp och andra är ned. Shamaran t.ex. verkar vara en grym besvikelse. Central Asia Gold däremot har gått upp.

Portföljen ser ut som följer.

Tele2 29,2 %

BlackPearl 25,0 %

Pricer 8,7 %

Industrivärden 8,1 %

Rezidor 7,3 %

Resterande 22 % är i flera småposter i bl.a. Nordic Mines, Dannemora Mineral, Wiking Mineral, Central Asia Gold, Endomines, Kopylovskoye, Shamaran, Tethys Oil, Rusforest och Vostok Nafta.

Som det ser ut nu har jag förlorat en del gentemot index och det grämer mig oerhört. Men jag hoppas att jag kan komma till 550 – 600 kkr i slutet av året. Sedan hoppas jag också att folket i Nordafrika och Mellanöstern får demokrati och att inga människor skadas av strålning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?