Post entry

Redeye Investor Forum-del 3

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Del 3: Neurovive. (OBS, mina tolkningar av vad som sägs)

Neurovive presenteras av vd Mikael Brönnegård.

Han inleder med att stämma av om alla orkar med en till presentation, mörkret har lagt sig utanför.

Mikael har följt bolaget i tio år och nu som vd ett drygt år tillbaka. Fokus är på akuta hjärnskador.

Min bakgrund är som narkosläkare i Huddinge, redan då var det frusterande, det fanns inga läkemedel att ta till vid dessa situationer. Inget har förbättrats, det saknas fortsatt läkemedel. Det vill vi ändra på.

Dessa skador är mycket kostsamma för sjukvården, omkring 20 miljarder dollar per år. En klinisk fas IIb/III-studie kan komma starta med NeuroSTAT i år mot akuta hjärnskador i Europa, men det är troligt det blir i början av nästa år. Alltså en studie med potential för att registrera från

Nästa är mot stroke. Hm, det är inte de enklaste indiaktionerna. Är Sepsis den tredje?

Bolagets läkemedel har potential att vara nervskyddande. De jobbar med ett välkänt läkemedel, varför tiden till marknaden är betydligt kortare än för ett vanligt läkemedel.

En större fas II-studie mot reperfusionsskador ska starta i nästa vecka, där tidigare mycket lovande resultat presenterats. Kanske kan den fungera för en registrering om allt går vägen, vi undersöker den möjligheten. Det är en studie som finansieras från forskarhåll, Neurovives står enbart för substansen.

Vi tror att en första produkt mot akuta hjärnskador ska kunna komma på marknaden inom 4-5 år. Neurovive har ett starkt skydd via särläkemedelsstatus, vilket ger skydd på tio år i EU och sju år i USA.

Eskil Elmer har gjort ett fantastiskt jobba att flytta fram bolaget utan stora kostnader. Vi kommer fortsätta köra snålt, men större studier kommer kräva högre kostnader.

Dags för frågestund med moderator Peter Östling.

PÖ: Varför ska ni lyckas inom dessa svåra områden?

MB: Vi jobbar med en substans med en välkänd mekanism. Vi har även visat att den verkligen funkar och det vore tjänstefel att inte gå vidare med de lovande resultat vi uppnått.

Publiken: Hur mycket aktier har du själv i bolaget?

MB: Inga, har en hobby med att bygga hus i Brasilien vilket är kostnadskrävande.

Bra presentation och nu är det dags för mat.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?