Post entry

Nexam-Kråksången har börjat.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Aktien har gått väldigt bra på kort tid och så fort folk sålt av så börjar kråksången flöda över forumen.

Nexam skickade idag ut ett PM om sin största order hittils. Värde på 190 miljoner, inte illa som andra order från ett bolag som varit noterat mindre än ett år.

Vi är mycket glada att kunna meddela att Armacell och Nexam slutit ett exklusivt leveransavtal över de kommande tre åren. Armacell och Nexam har efter drygt ett och ett halvt års nära utvecklingsarbete beslutat sig för att ta nästa steg mot lansering av PET-skum innehållande Nexams produkter. Som ett tecken på det nära samarbetet mellan våra företag och vår gemensamma vilja att kommersialisera materialet som utvecklats, har Armacell erhållit en marknadsexklusivitet villkorat av att de köper en minimivolym av Nexamprodukter. Volymerna som överenskommits för att Armacell ska behålla sin ensamrätt på marknaden motsvarar en försäljning för Nexam om cirka 10 miljoner kronor under 2014, 60 miljoner kronor under 2015 samt 120 miljoner kronor under 2016, detta baserat på dagens priser. Det nu ingångna avtalet är det andra kommersiella avtalet av materiell storlek som slutits av Nexam på kort tid. För oss är det ytterligare en bekräftelse på att vi är på väg att gå från ett rent utvecklingsbolag till en kommersiell verksamhet.", säger Per Palmqvist Morin, VD i Nexam.

Nexam har gått väldigt bra på börsen på sistonde och att ta hem lite vinst vid nyheter brukar ofta vara den bästa strategin. Aktien handlades till rekordomsättning och fick ett slut på ca -5%.

Och så fort en aktie går ner så börjar kråksången på forumen, sällan det slår fel. Folk som tidigare varit enorm positiva till sin investering vänder helt plösligt kappan efter vinden och tycker nog att Nexam är lite dyrt. Orders på bara 20 miljoner för 2014 och 1,5 miljard i börsvärde...nä jag passar nog osv osv. Kul hur psykologi fungerar på internet och jag vet inte vem som skulle lyckas bäst på börsen, en psykolog eller en ekonom. Men en sak som är säker så är det solklart vilka som sålt och letar en billigare ingång.

Folk är mer rädda för att förlora pengar än att vinna mer.

Min tro är att vi bara nu ser ett litet hack i kurvan och detta hack, hur stort det nu blir, kommer utgöra en ny botten för aktien och troligen erbjuda en utmärkt ingång i Nexam. Vinstsäkring och nytt kapital in.

Nexam samarbetar fortfarande med 16 andra bolag utöver Armacell och BASF, ja vi kommer med största sannolikhet se fler större avtal under 2014.

Nexam har precis fått två orders på väldigt kort tid, varför skulle inga andra vara intresserade?

Två avtal där köparna vill ha exlusivitet, det mest troliga är att vi ser andra bolag nu hoppa på i allt snabbare takt. Ryktet sprider sig och om företagen vill behålla sin konkurrenskraft så erbjuder Nexam en lösning.

Nej kråksången kommer tystna även denna gång, och min tro är att den gör det redan om ett par dagar. Bokslutet närmar sig och VD:ns kommentar kan troligen innehålla lite hintar om vad som komma skall, för Nexams resa har bara börjat. Ordrar kan utökas och nya kan komma in, kråkorna tycker racet är avklarat men jag tror bara det har börjat.

Spago Imaging har börjat handlas allt mer frekvent vilket är kul, rapport på Fredag och idag var aktien upp som mest 7% vilket tyder på att det är ökat intresse för bolaget. Får se om man får nyheter angånde klink och den förmodade omvärdingen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?