Post entry

Nexstim: Analys med ny riktkurs beställd. Publiceras inom 2 veckor.

Enligt aktieägare som e-postat med VD och Finanschef på Nexstim är en ny analys på ingång. Den ser jag fram emot. Äntligen får vi reda på vad Nexstim-aktien borde stå i just nu. I slutet av maj är det sagt, då publiceras den på Nexstims webbplats. Håll utkik, sätt nyhetslarm och missa inte denna chans till att göra fina %.

Nexstim får mer och mer uppmärksamhet. Nyligen syntes man i Danmarks TV. En aktieägare har lagt upp det 3 minuter långa inslaget i facebookgruppen för Nexstim. Intresset för Nexstims maskiner ökar världen över. Gå med i gruppen om ni vill kika: https://www.facebook.com/groups/330683777296350

Och vi kommer att få mer uppmärksamhet runt Nexstim, om det råder inget tvivel. Väldigt kul att få se maskinen i bruk. Fått en starkare känsla till och för företaget och den resan de kommer att göra efter att ha läst på ordentligt inne på www.nexstim.com Särskilt de två Powerpoints som VD nyligen lagt upp med pipeline och fact sheet:

http://www.nexstim.com/uploads/facts/7b919de5-1233-43b7-8ef0-dd99af2c281c-nexstimfactsheet-q22017.pdf

"Annual market size USD 1.8 billion (EU and US)"

"4.5m new cases of stroke each year in the US, Europe and China"

"Nexstim expects to file for FDA clearance in April 2018 for NBT’s use in the rehabilitation of hand and arm movement which is the most common symptom following stroke. FDA clearance will allow Nexstim to start marketing and selling its NBT system for stroke rehabilitation in the USA."

18 april i Paris på ett small cap event drogs denna presentation:

http://www.nexstim.com/uploads/downloads/ecb2b238-2a79-47d8-a1b9-a1d330a0bcfe-nexstimplccorporatepresentation-smallcapevent18-19april2017.pdf

Tänk efter: Sjukvården i enbart USA spenderar alltså 8 miljarder dollar på rehabilitering av strokepatienter med begränsade resultat. Och då pratar vi enbart USA. Så det är förståeligt att Nexstim nu får mer uppmärksamhet.

Jag tänker även på resultaten där 80 % av patienterna fick tillbaka motoriken efter sina strokes: http://www.prnewswire.com/news-releases/new-rehabilitation-institute-of-chicago-brain-stimulation-study-reveals-breakthrough-in-stroke-recovery-260255781.html

Det som är spännande med Nexstim som aktie är att kursen låg mycket högre innan de fick sina problem förra året, och nu är problemen lösta och nollställda. De är alltså tillbaka i samma läge där de var innan problemen uppstod, med den skillnaden att de nu är fullt finansierade med 80 miljoner kronor. Ja, de har 10 gånger fler aktier nu, men kursen är 10 gånger lägre. Med det nya antalet aktier så skulle en kurs på 6 kronor idag motsvara var kursen låg innan allt detta med den avbrutna FAS3:an hände.

En analys från 2015 ansåg att Nexstim då skulle värderas till 1,2 miljarder, med tanke på potential. En kurs på 6 kronor är bara kring 500 miljoner. Det är inte speciellt högt. En kurs på 10 kronor är 800 miljoner. Är det högt för ett förhoppningsbolag med miljardmarknad?

Jag säger inte att kursen ska dit nu eller i år, eller ens kommer att komma dit. Men det är inga helt orimliga siffror.

Analysen som kommer inom 2 veckor blir en första etapp och värdemätare.

Avslutningsvis vill jag berömma Martin Jamieson (bilden), som är VD och styrelseordförande på Nexstim för hur han fört tillbaka Nexstim till strålkastarljuset. Här är bild från hans presentation i San Francisco i januari, som var startskottet på Nexstims comeback. Sedan dess har han gjort flera resor till Asien och bl a Kina, enligt mejl till aktieägare som publicerats på aktieforumet Placera.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?