Post entry

Nextcell Pharma - Intressant läge

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Intressant bolag med stor potential, stärkt kassa. Och en resa att se fram emot!

  • Låg värdering
  • Kraftigt övertecknad emission - 368%
  • Starkt insiderägande
  • Ett av börsens mest lågvärderade FAS I-II bolag med stor uppsida

Låg värdering

Den låga värderingen i dagens läge enligt mig skulle kunna vara att man inte har tålamod att vänta på ProTrans resultat. Att det är långt till nästa trigger innan ProTrans levererar lite nyttig information om hur det går. ProTrans ska användas för behandling mot diabetes typ 1 och immunosuppression. Men det man inte tänker på är att man har Cellaviva som "ett andra bolag" vilket man sparar stamceller från nyfödda i framtida behandlingssyfte. Man har haft en kraftig kundtillströmning senaste kvartalen. Något som börjar synas i intäkterna. Expansion till danmark är igång. Ägarna Diamyd, essen-Möller och Europas största stamcellsbolag PBKM som är kända för uppköp. 

Cellaviva

Över 4 miljoner barn har sina stamceller förvarade i biobanker. Stamceller från navelsträngen används idag för att behandla 80 allvarliga sjukdomar. Den vanligaste användningen för privat bruk är syskondonation för behandling av leukemi. Nextcell driver Nordens största stamcellsbank. Cellaviva ska börja skriva avtal med skönhetskliniker för att spara celler från fettsugning. Via cellavivas hemsida kan man enkelt beställa Cellavivaboxen.

I senaste rapporten skriver VD "Jag har tidigare lyft fram att Cellavivas utvecklas positivt och det är glädjande att det nu också syns i intäkterna. Det faktum att hundratals föräldrar har sparat stamceller med oss ger ringar på vattnet. Vår fantastiska personal är oerhört dedikerade och föräldrarna känner sig väl omhändertagna. Antalet återkommande kunder ökar och allt fler kunder anger att deras vänner har rekommenderat Cellaviva"

Man kan även följa Cellaviva-danmark och Sverige på Instagram för att vara lite mer uppdaterad om vad som händer.

ProTrans-1 och ProTrans-repeat

ProTrans 1 är en kombinerad fas I och fas II-studie som hittills, i fas 1, visat att behandling med ProTrans är säker och inte medför några allvarliga biverkningar. Med de positiva resultaten har bolaget gått vidare med att ge patienterna den högre dosen i fas II. De testerna startade tidigare i år. Efter att säkerheten presenterats har detta lyckats medföra en order värd 350.000 KR vilket VD kommenterar "Försäljningen visar på möjligheten att få intäkter från selektionsalgoritmen långt innan Protrans kan bli föremål för ett marknadsgodkännande. Den kliniska studien har satt oss på kartan och visat att våra celler är säkra i människan"

Nedan schematiska bild av NextCells två pågående kliniska prövningar ger en enkel översikt och visar tidsplan och när studieresultat kan förväntas.

Man startade ProTrans-repeat för att undersöka om upprepad behandling med ProTrans kan öka eller upprätthålla ProTrans effekt över en längre tid. Studien omfattar de patienter som tidigare fått ProTrans i en tidigare studie.

Sammanfattning

Med köprek från SvD Börsplus, samt basecase kurser över nuvärdet på aktien. Att Cellaviva expanderat till danmark, ökad omsättning. Och starkt insiderägande ser jag Nextcell som ett intressant case. Detta är ingen köprekommendation, detta är en amatörblogg där skribenten uttrycker sina egna tankar och högst egna värderingar. Du är skyldig att själv granska innehållet och analysera efter eget beslut. Skribenten tar inget ansvar för dina investeringar.

Källor:

http://www.nextcellpharma.com/sv/

https://www.investerarbrevet.se/stamcellsbolaget-nextcell-pharma-gar-fran-klarhet-till-klarhet

https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/04/04/nextcell-pharma-far-order-vard-350-000-kr.html

https://www.svd.se/nextcell-pharma-cellsynt-investeringstillfalle

https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/nextcell-pharma-partnerdiskussioner-om-biobank-fettstamceller-vd

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?