Post entry

NextCell Pharma tecknar avsiktsavtal med kinesiska CGCI

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Stamcellsbolaget NextCell Pharma har tecknat ett avsiktsavtal, Memorandum of Agreement med China General Consulting & Investment, CGCI. Syftet med avtalet är att skapa underlag för framtida samarbete. Avtalet specificerar att parterna ska prioritera varandra när det kommer till Kina-associerade stamcellsaktiviteter, är i övrigt utan krav eller förpliktelser och påverkar inte NextCell finansiellt. Det framgår av ett pressmeddelande.

NextCell har utvecklat en patentansökt selektionsalgoritm för att säkerställa urval och produktion av potenta mesenkymala stamceller i stora volymer för både forskning och klinisk användning. Avsikten med avtalet med CGCI är att undersöka möjligheterna att genomföra kliniska prövningar i Kina med NextCells ProTrans-stamceller och den långsiktiga målsättningen att nå marknadsgodkännande för läkemedelskandidaten ProTrans i Kina. 

Memorandum of Agreement är att betecknas som en viljeförklaring utan krav eller förpliktelser. Avtalet löper tillsvidare. CGCI är ett kinesiskt dotterbolag till ett noterat statligt bolag, China General Technology Group, Genertec.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/04/27/nextcell-pharma-nextcell-pharma-tecknar-avsiktsavtal-med-kinesiska-cgci.html

Detta bör ses som ett enormt marknadsgodkännande av Nextcells produkt. Faktum är att när detta sker, för det är bara en tidsfråga, kommer aktien spränga taket taket på Stockholmsbörsen så det stänker om det.

Sedan företaget börsintroducerades förra året har det hänt otroligt mycket.

Nextcell Pharma har erhållit eget tillstånd att bedriva partihandel.

Bolaget har erhållit tillstånd från Läkemedelsverket att göra klinisk studie av Protrans. De har inlett klinisk studie både 1 och 2. Dessutom har de fått ett positivt resultat på den första behandlingen. De har behandlat tre diabetes patienter med Protrans stamceller vilket alltså givit ett positivt resultat. Bara detta borde ha fått aktien att stiga rejält men av någon anledning verkar allmänheten inte förstå tyngden av detta och hur bra det faktiskt är.

De har vidare lämnat in en patentansökan för bolagets proprietära selektionsalgoritm och formuleringen av ProTrans.

Slutit ett 2-årigt avtal med Nordic Tech House.

Bakom Nextcell Pharma står forskningseliten i Sverige inom stamceller vilket bör ge ett mycket bra intryck. Ni kan läsa mer om vilka personer detta är i denna länk.

http://www.nextcellpharma.com/about-the-company/

Det kommer garanterat smälla till i detta bolag. Detta mycket snart. Allting ser mycket bra ut och när marknaden förstår bolaget kommer folk att slåss om aktierna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?