Post entry

NIBE - pumpar sakta

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nibe 55 kr

Tillväxten i Nibe har saktat in. Företget har en miljö- och energiimage, som varit vinstgivande. De fem senaste åren har tillväxten legat på 23 procent och rörelsemarginalen på tio. Den svaga byggmarknaden i kombination med konsumenternas försämrade ekonomi har påverkat prognosen negativt.

VD skriver i rapporten att NIBE nu återgår till att höja produktionen under den period som efterfrågan är som starkast. Tidigare försökte NIBE att tillverka under det första halvåret, för att bygga ett lager.

Målsättningen att dubbla omsättningen 2011, jämfört med 2006, står fortfarande kvar. En förblivande konjunktursvacka kan förhindra att målet nås, men samtidigt så öppnar det för strategiska affärer, och då kan prognosen ändå visa sig hålla.

Lägre råvarupriser kan snabbt ge positv effekt, eftersom att Nibe bara säkrat sig i liten omfattning. Historisk har Nibe varit stabilt under svåra omständigheter. När fastighetsmarknaden kollapsade i början på 1990-talet klarade Nibe att hålla rörelsemarginalen på runt 6 procent.

Nibe är ett välskött bolag, med duktig och kostnadsmedveten ledning.

---

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?