Post entry

NLAB - Nu med en orimligt attraktiv prislapp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vad är det egentligen som händer när en aktiekurs sjunker med -40% efter en rapport, trots starka siffror? Nordic Leisure är ett bolag med god lönsamhet, stark tillväxt, bevisat hållbar affärsmodell som är redo att ge sig in på två nya marknader. De är skuldfria med egenägd teknik och har god likviditet. This is NLAB!

Kort introduktion

Nordic Leisure är ett spelbolag med kontor och dotterbolag i Estland, Lettland, Litauen, Malta, Spanien och Sverige. Verksamheten består dels av iGaming (nätspel som onlinekasino etc) och dels media (affiliate inom nätspelsmarknaden). 

Det primära fokuset ligger på reglerade spelmarknader vilket innebär en kraftig fördel jämfört med många andra iGaming-bolag. Nordic Leisure är marknadsledande i Baltikum där de nått framgång främst i Lettland, och satsar nu på Litauen som är det största landet av de tre. Certifieringen för Litauen blev färdig tidigt under Q3 2018 och står alltså redo för lansering. De avser även att under hösten ansöka om licens för nätspel i Sverige och att komma in på fler marknader. Tillväxten är god organiskt och flera lyckade förvärv har genomförts.

För mer allmän information av bolaget, besök deras hemsida https://nordicleisure.se

Senaste nytt i bolaget

I april tillsattes Robert Andersson som VD och koncernchef. Han kommer närmast från rollen som koncernchef på Catena Media, där han ledde deras imponerande förvärvsmaskin. Ett mäktigt cv och en tung kvalitetsstämpel.

Sedan han tillträdde har NLAB hunnit förvärva ett mediabolag, vilket meddelades i samband med Q2-rapporten. Köpet uppgick till €900k och betalas 50% kontant och 50% med aktier i NLAB (24 mån lockup).

Även den slutförda certifieringsprocessen i Litauen meddelades i samband med rapporten och innebär att de nu är “ready to go”.

En detalj som gått under radarn är att skattekostnaden påverkas positivt av att Lettland från 2018 justerat bolagsskatten från 15% till 0%.

Nyckeltal

Under det första halvåret 2018 uppgick intäkterna till 14,1 MEUR (9,4).

EBITDA uppgick till 4,02 MEUR (1,97), justerad EBITDA 4,56 MEUR (1,97).

EBITDA-marginal 28,5% (21,1), justerad EBITDA-marginal 32,3% (21,1).

Koncernens nettobehållning av likvida medel var 7,5 MEUR vid halvårets slut och de har inga lån från kreditinstitut och inga räntebärande skulder.

NLAB har som målsättning för året att inom affärsområdet Nätspel omsätta minst 40 MEUR med en EBITDA-marginal överstigande 15%, de har även som målsättning att inom affärsområdet Media omsätta minst 5 MEUR med en EBITDA-marginal överstigande 50%.

Jämfört med branschkollegorna värderas NLAB väldigt lågt där EV/EBIT ligger på 9,7x. Det finns alltså en mer än 50% uppsida för att värderas i nivå med branschkollegor, exempelvis Leo Vegas (17,5x), Kindred (15,6x) och Catena Media (15,2x). Redeye resonerar att NLAB snarare borde värderas med ett premium med tanke på positioneringen i reglerade marknader och tillväxten i Baltikum.

Triggers i närtid

  • Nya förvärv inom kort är högt sannolika och starkt kursdrivande
  • Lanseringen i Litauen kommer också att vara en ordentlig trigger, antagligen under Q3.
  • Etablering på nya marknader
  • Licens i Sverige

Reflektioner kring aktiekursen

Kursen har sjunkit med cirka 40% sen Q2-rapporten släpptes, räknat från stängningskursen dagen innan rapport på 24,6 kr till gårdagens stängning på 14,72 kr. Sanslöst!

Anledningen till besvikelsen var att resultaten inte levde upp till förväntningarna. Redeye förväntade sig försäljningssiffror på 8,1 MEUR men faktiska siffror var 7,0 MEUR; en diff på 14%. De lägre resultaten kan härledas till en oväntat lägre tillväxt under Q2 för hela marknaden i Lettland.

Det kan vara värt att påpeka att Redeyes riktkurs inför rapporten var 38 kr och hängde ihop med de höga förväntningarna. Riktkursen har nu sänkts till 27 kr (base case) efter rapporten.

Länk till Redeyes analys: https://www.redeye.se/company/nordic-leisure/580728/nordic-leisure-lithuania-expects-boost-top-line-growth

Nu handlas alltså ett NLAB till ett EV/EBIT under 10, vilket är en väldigt billig prislapp givet bolagets ställning. Lägg då till att de är skuldfria, har en stark kassa och står inför en stark tillväxt med certifiering färdig och tydlig strategi framåt.

Ur en teknisk analys ligger RSI runt 30 sen rapporten vilket är gränsvärdet för att en aktie ska vara översåld. Swedishbulls.com säger stay long baserat på det senaste mönstret “bearish stop loss”, vilket stämmer överens med min observation att det helt enkelt är dålig psykologi i aktien just nu - eller ja, i hela branschen.

I mäklarstatistiken syns AVA som den största säljaren med -147k aktier sen rapporten. Se länk för nettoköpvolym, snittpris för köp och sälj hos respektive mäklarkoder: https://imgur.com/a/uHPQHBP

Mest troligt handlar de starka kursrörelserna (som vanligt) om det klassiska konceptet tillgång och efterfrågan. Efterfrågan har helt enkelt inte hunnit komma ikapp på grund av de svaga rubrikerna “levde inte upp till förväntan”, alltmedan flera ägare gjort exit eller skalat av sina innehav efter rapporten.

Min prognos är att intresset och efterfrågan baserat på nuläge kommer att styra kursen till ca 17-18 kr på kort sikt, för att sen ta sig över 20 kr under hösten när en eller flera ovan nämnda triggers inträffar. På längre sikt instämmer jag i Redeyes riktkurser om 27 kr base case med potential för ännu högre om de spelar sina kort rätt.

Slutsats

Detta kan nog vara det bästa investeringsläget i branschen. Låg risk, hög reward. Håll utkik för när det vänder uppåt så kan det gå fort.

Mitt tips inför helgen blir detta: Läs rapporten

https://nordicleisure.se/wp-content/uploads/2018/07/nlab-q2-2018.pdf

DISCLAIMER

Denna text ska inte ses som någon form av rådgivning då den är till för att informera marknaden om bolaget och dess position. Författaren är ingen licensierad rådgivare, därmed bör en egen analys göras innan beslut om handel fattas. Informationen är hämtad från flera olika källor och författaren kan inte garantera att information från källorna är 100% korrekt. Författaren äger själv aktier i bolaget och kan därmed inte anses vara helt opartisk i analysen. All värdepappershandel medför en risk som kan innebära större förluster än intäkter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?