Post entry

Analysuppföljning - Nordic Mines: När är det köpläge?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

2009-12-18 publicerades min först skrivna analys ”Nordic Mines: När är det köpläge?”. Nu så här nästan en månad senare är min ambition att följa upp den.

Huvupoängen i analysen var att Nordic Mines visserligen var ett gott förvärv med förmodad ljus framtid, men att den var något övervärderad i dåläget i förhållande till vad som bedömdes vara en realistiskt produktion och avkastning inom den närmsta framtiden. Kursen låg på 32 kr/aktie. Min bedömning var att köpläge uppstod då kursen närmade sig 20 kr. Bedömningen grundade sig också på att guldpriset kommer att dippa något under 2010, något som kommer påverka bl.a. värderingen av Nordic Mines. Vidare antogs det också i analysen att de första eventuella utdelningarna skulle komma runt 2012-2013.

I dagarna beslutade styrelsen för Nordic Mines om en ny utdelningspolicy. En företrädesemission är också på gång med emissionskurs på 26 kr per aktie. Teckningsperioden är mellan 20 januari – 5 februari.

Sedan analysen gjordes så har Nordic Mines kurs sjunkit med ca 10% och står nu i ca 28.80 kr/aktie. Min bedömning är fortfarande att Nordic Mines är ett bolag med god potential och som man bör ha i sin portfolio. Dock vidhåller jag också att en dipp är att vänta under 2010, men med styrelsens nya utdelningspolicy vill jag påstå att köpläget har förändrats något och bör justeras uppåt. Min bedömning nu är att köpläge är då aktiekursen står i ca 22-24 kr. Kursen ska med andra ord, ner ytterligare något för att vara en bra investering. Till dess avvaktar jag.

Tack för visat intresse.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?