Post entry

Tar ut vinst.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Behöver pengar för husköp, endast 2 företag kvar i portföljen.

Jag har fått sälja av stora delar av min portfölj under 2 dagar för att säkra upp handpenning på ett hus. Har funderat på att bygga i höst, men då samma hus dyker upp för ca 700 000:- billigare så får man omprioritera. Valt att ha kvar ett företag och även tagit in ett spekulativt företag med förhoppningen att tjäna lite snabba pengar.

Sålt- Africa Oil -4 %

I grunden ett positivt pm med Ngamia som flödar olja ur bonus sektionen på 43 m, Sabisa har allt som behövs för att kunna flöda även den. Sålde allt pga av tiden, slutet av maj/början av Juni gör att korta pengar troligen letar andra byten under tiden.

Sålt- Ginger Oil +25%

Väntar fortfarande på uppdatering gällande nya prospekt, även om det troligen annonseras inom kort så finns det inget direkt bästföre datum.

Sålt- Questerre -11%

Väntar fortfarande på uppdateringar angående skiffer reserver och uppdatering ang Motnay. Men det har varit tyst från företaget så jag valde att kvitta mig allt även här.

Norse Energy + 80% (Sålt 30%)

Jag väljer att ligga kvar med i princip 1/3 av hela min portfölj i Norse Energy.

Det har kommit indikationer på att Obama administrationen kommer släppa regler för fracking på federal mark inom kort. Obama och Department of energy har sagt att fracking/gas anses som framtiden för USA och de kommer göra allt de kan för att göra det enklare för att USA ska kunna utnyttja denna resurs optimalt.

Vad jag har förstått det som så står federala lagar högre än delstaters, dvs det troliga är att om Obama vill, så kommer han kunna få fracka på federal mark i NY.

http://www.chron.com/business/energy/article/New-federal-fracturing-rule-due-any-day-4428659.php

Department of Health med Dr Shah i toppen har ändrat om möten på Torsdag och gjort dagen fri. Är det för att man ska släppa sin efterlängtade healh review på SGEIS?

Jag vågar helt enkelt inte sitta utanför.

Köpt: RURIC Russian real estate.

Mest för att den verkar bli veckans snackis på forumen. Inte direkt insatt utan köper helt på spekulation med triggers som har datum på sig, en krydda och stor potential.

Caset i princip: Domstol ska besluta om RURIC ska få ett antal 100 miljoner 250-700 miljoner pratas det om och det ska ske antingen på fredag eller måndag om jag har hängt med i svängarna. Sist detta var på tapeten så stog aktien i 80 öre, nu står den i 36.

Ryss har köpt 65% av företaget och har kontakter med Putin den allsmäktige. Fått bank att skriva ner värden på byggnader med 100 miljoner dollar och nu vill han lägga bud på resten av aktierna och få allt för sig själv.

Men infon finns ute på forum och hemsidan och i sedvanlig ryskmanér så är infon minimal och teorierna desto fler... ;)

Facit-

Shelton såldes på 24 kr idag 17.80 kr.

Shamaran såldes på 2.80 idag 2.20 kr.

Petrogrand såldes på 8.50 idag 6.70 kr.

Jag har väl träffat hyfsat med mina försäljningar iallafall vilket är kul.

Min långsiktiga taktik är nu att invänta Norse Energy och sedan är förhoppningen att kunna köpa tillbaka stora delar av min nu sålda portfölj om allt faller på plats. Ruric får nog ligga kvar tills ryssen köper dem för ett par kronor av mig om man nu ska tro på forumen... ;)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?