Post entry

Min fyrklöver...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Solen lyser från en klarblå himmel och någon säger att det är 34 grader varmt. En iskall Singha svalkar strupen ett tag på den heta beachen.

En norrman i solstolen bredvid säger att han hört att det är precis lika kallt hemma i hans hemstad i mellannorge som det är varmt här nu. Så var det med den globala uppvärmingen sa jag den verkar bara vara här nere nu för tiden.... Norrmannen svarade att han hört en teori som han trodde på att jorden ändrar sitt förhållande till solen några grader och att vi nu gått in i en kallare period hemma. Hmm det kanske är samma bluff med domedagarnas peakoil som med den globala uppvärmningen... redan på 70-talet sa man att oljan skulle ta slut när som helst... oavsett så till domedagarna förtret lär det komma alternativ i takt med att högre oljepris gör detta lönsamt. Men till domedagarnas glädje finns det säkert något annat att oroa sig för det gör det ju alltid som Lynch så träffande säger...

Inte utan att man trivs här nere i värmen när dessutom depån rullar på så bra. Min fyrklöver är nu:

Northland där jag började köpa på drygt 10 NOK och sedan fyllt på efterhand. Via hyvlingar i andra aktier är det nu mitt största innehav senast efter köp i samband med kurspressen när arbitageaffärer gjordes efter nyemissionen. En riskig investering med ruskig potential skulle man kunna sammanfatta läget... Min senaste blogg om Northland:

http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/northland-resources/nu-ar-vi-igang

Lagercrantz är välskött bolag som köper mindre företag likt Indutrade som är så haussade medan Lagercrantz går att få 40 % billigare än så länge... Mycket intressant aktie där kursresan fortsätter. Aktien börjar dessutom närma sig midcap med mer uppmärksamhet (150 milj euro i börsvärde krävs). Min senaste blogg om Lagercrantz:

http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/indutrade/lagercrantz-och-sloa-di

Balder har varit ett riktigt glädjeämne med ca 130 % uppgång i år. Underligt nog så är inte aktien högt värderad ändå jämfört med sina fastighetskamrater. Nu vid årskiftet går man upp på midcap och uppmärksamheten ökar och redan har flera analyshus börjat titta på aktien och kommit med köprekar. Balder avser att göra ett större köp av fastigheter för 1,6 miljarder från Catena där vd Selin sitter i styrelsen så han vet säkert vad han köper. Efter detta köp närmare vi oss nog utgivande av preferensaktier vilket varit fina triggers för Sagax och Corem. Efter uppgången har jag dock valt att hyvla lite till förmån för Naur. Min senaste blogg om Balder:

http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/balder/balder-dessa-analytiker

Gamla favoriten Wesc har haft det lite tungt på slutet efter valutaproblem, ökade råvarukostnader och senarelagda utleveranser. Jag har tidigare hyvlat lite till förmån för Naur och nu är frågan om man vågar vänta med att öka igen till efter kommande rapport. Euron som Wesc är mest beroende av har ju fortsatt ner och det har kommit signaler att klädhandeln har det lite tungt. Långsiktigt är caset fortsatt intressant och nya produktgrupper adderas nu senast skor och i takt med ökad omsättning bör marginalen kunna förbättras avsevärt. Kortsiktigt får jag ge baissarna rätt dock med de förklaringar jag angett ovan och jag får krypa till korset och sänka mina vinstestimat. Men kursen har nu kommit ner på intressanta nivåer så hur man ska agera i aktien är det lite att fundera på när man ligger på beachen. Trots all mår ju pengarna bra i de andra innehaven just nu...

Som alltid det gäller det bara ha mer rätt än fel och var och en tar sitt eget investeringsbeslut. Som alltid också att vara påläst ökar chanserna.

Nu en svalkande dusch sedan i kväll ska jag lära en thailändsk skönhet äta svensk julmat på en av svenskrestaurangerna här en utmaning så god som någon..:-)

Gott nytt aktieår alla Redeyevänner

Ture med en laptop på magen och en Singha i näven...;-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?