Post entry

Nu är en affär snart på plats för Interfox

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu närmar det sig en affär för Interfox. Det är hög aktivitet hos ledningen i Interfox och det är ännu större aktivitet på affärerna mellan Asien och Ryssland. Det indikerar att Interfox mycket snart har förhandlat klart och vi aktieägare får ta ställning till ett bud – troligtvis redan innan vi ser hösten anlända.

Ett bra exempel är att en högt uppsatt tjänsteman i Moskva berättar att de mycket nyligen har tecknat ett gas kontrakt med ett bolag och ytterligare ett kommer att tecknas inom kort. Det finns god anledning att tro att Interfox kan vara den källa som tjänstemannen beskriver.

Vi vet att Max & Co sitter i förhandlingar med 4 aktörer och har kommit mycket långt med två av dem. Kinas Oljebolag CNPC och Sinopec Group har häromdagen gjort investeringar i Ryssland och mer investeringar är under förhandling. Ingen djärv gissning att tro att Interfox är inblandad på ett positivt sätt.

http://www.chinadaily.com.cn/business/2015-02/28/content_19677625.htm

Men förra veckan blev det även tydliggjort att det Ryska oljebolaget Gazprom kan vara inblandad i en affär. Den 10 juni meddelade nämligen vice ordförande i Gazproms Alexander Medvedev att det ser goda möjligheter att arbeta med en ny europeiska partners, då nya idéer har erbjudits till företaget, inklusive nya marknader. Det är heller ingen dålig gissning om man tror att Interfox är en del av den möjligheten. Max och VD Peter har både relationer och erfarenhet av att göra oljeaffärer med Kina.

http://www.rusmininfo.com/news/10-06-2015/gazprom-believes-good-prospects-working-european-partners

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?