Post entry

Nuevolution - 'the SuperBiotech' - maj 25 2018

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bränslepåfyllning genom riktad emission - allt enligt the 'Grand Plan'.....

110 msek från ett antal institutionella och internationella aktieägare - det är helt perfekt.

Nuevolution - the Superbiotech - har nu ytterligare resurser att maximera utvecklingen !!

Utöver att management visar, återigen, att man levererar på sina planer så betyder denna riktade emission oerhört mycket:

  • bättre likviditet i aktien i och med upplistningen som sannolikt beslutas av Nasdaqs börskommité denna vecka och genomförs under kommande veckor
  • en kassa på ca 200 msek möjliggör

1) omedelbar start av process att ta RORgamma till fas 1 för AS - start sannolikt Q4-18/Q1-19

2) stark förhandlingsposition visavi Big Pharma avseende följande kandidater som alla är 'first-in-class'

a) RORgamma för t ex IBD och andra sjukdommar - avtal troligen i Almirall klassen

b) BET-BD1som kan ge ett mega- avtal - dubbelt mot Almirall

c) Cytokine-x - som BET ovan

Den starka förhandlingspositionen via kassan innebär att man kan börja utveckla mot fas 1 tills någon är tillräckligt sugen för att ge NUE en riktigt bra deal.

Att dessutom kassan kan stärkas ytterliggare i närtid (under 2018) via Almirall och Amgen avtalen är fascinerande. 

Det innebär att, utöver den 'normala' höga utvecklingstakten som bolaget har i sin pipeline av substanser framtagna för 'high value drug targets' så kan dessutom stora satsningar göras på potentiella läkemedel via bl a GPCR (samarbetet med Lefkowich i Boston) - något som kommer vara extremt attraktivt för Big Pharma och därmed även för alla aktieägare.

De samarbeten Nuevolution har med Professor Helin i Köpenhamn avseende leukemi och med de två välrenommerade cancer instituten i England kommer säkert också på sikt generera intressanta resultat.

Det fascinerande med bolaget är nu att trots att varje boll har en hög risk/reward så är Nuevolution med nuvarande affärsmodell, totalt sett ett mycket diversifierat 'biotech game' , dvs den totala risken är förhållandevis låg - det är av detta skäl jag myntade uttrycket, the 'SuperBiotech' - vem vill inte ha den i portföljen......

Dock finns det fortfarande något som är lite störande - att emissionen görs till rabatt är marknadsmässigt och OK även om många existerande ägare gärna tecknat till 16,50 sek.. Det som stör är att man, medvetet eller inte, inte fick in mer än 60 msek från nya aktieägare. Det tyder på att läkemedelsanalytiker fortfarande är mycket konservativa och primärt värderar sådant som man kan "räkna på, dvs helst fas 2 eller 3. Vad som stärker är att många befintliga institutionella aktieägare har tecknat ytterligare. Nuevolutions ledning har mycket att bevisa genom befintliga och ffa nya avtal. Under förutsättning att dessa kommer och de är bra - vilket är sannolikt baserat resonemanget ovan - så har vi en stadig uppgång att vänta framöver, möjligtvis med en kortsiktig dip den närmaste tiden pga av rabatten i den riktade emissionen - kan ses som ett utmärkt köptillfälle.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?