Post entry

Odd Molly - Fokus på Ordervärdet v/s 2010

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu kan vi konstatera att precis som Vd har komunicerat tidigare så blev det ett svagt Q2. Kostnaderna har ökat p.g.a. ökade marknadsföringskostnader och man fortsätter att satsa framåt på bl.a. glasögon, hudvård och herrkläder. Även den svaga kronan har haft negativ inverkan på kostnaderna för inköp. Detta tär på vinsten 09. Tidigare har jag varit lite för optemistisk i min syn på Molly 2009 och måste revidera min prognos till 7,50 kr detta året. Med p/e-tal 15 skulle aktien fortfarande vara köpvärd upp till 112 kr.

Nu ligger fokus på ordervärdet 2010 som kommer den 8e October 2009. Kollektionen som säljs in just nu har fått mycket positiv kritik, man säger bl.a. att återförsäljare står i kö för att få sälja Odd Molly och att bolaget självt måste hålla igen för att inte bli överetablerade. Sen kollektionen visades på Grand i Stockholm har Odd Molly haft över 100.000 Besökare på www.oddmolly.com Inför 2010 har vi även en starkare krona som kommer att få ned kostnaderna och på så vis hjälpa upp marginalerna igen. I skrivande stund handlas aktien till 89 kr. Med en omsättning nästa år på 400 milj och en nettovinst på 11 kr skulle aktien utan vidare kunna nå 165 kr.

En mycket spännande trigger för framtiden är herrkollektionen som säljs in våren 2010 och kommer ut i butik hösten 2010. Skulle det bli succé med herrkollektionen precis som det har blivet med Odd Molly, då kan det bli ett kraftigt drag i aktien.

Sammanfattningsvis gör detta att jag tycker aktien är köpvärd både på kort och lång sikt. Att spekulera i om aktien går upp nu eller senare tycker jag är onödigt så därför blir min rek kort och gott Köp och behåll.

Salmagundies Aktietips www.salmagundie.bloggsida.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?