Post entry

Odd Molly Intresset har ökat något

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett flertal affärstidningar har på senare tiden fått upp ögonen och ser nu potentialen i Odd Molly men fortfarande är intresset i botten för klädesaktier, det ger ett ypperligt läge att ta in aktien i väskan.

Att dollarn stigit missgynnar men samtidigt ska man väga in att volymen ökar vilket ger möjlighet att förhandla ned priset vid inköp, vidare ska man också väga in att övriga länders valutor också har starkts mot kronan så inkomsterna blir högre. När ordervärdet presenterades för vår sommar 2009 blev det 138 milj, sedan dess har kronan sjunket så i realiteten blir det nog en omsättning på närmare 150 milj första halvåret 2009, även ordervärdet till hösten kommer att stiga i kronor räknat p.g.a. kronförsvagningen. En vinst 2009 på 11 kr per aktie ger ett p/e-tal på 6,4 detta året vid dagens kurs på 70 kr. När ordervärdet har presenterats den 8 april kommer vi med större exakthet kunna räkna ut vad det blir i år. På ett par års sikt ser jag en mångdubbling av aktiekursen och redan detta året kan den dubblas till 140 kr!

Rådet blir STARKT KÖP!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?