Post entry

One Down on Wall Street

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är blues på börsen. Då är det lätt att ta sig för pannan och förbanna sin dumhet för att man sysslar med det här som kallas aktier. Nollorna ska ju bli fler på kontot! Inte färre!

I dagsläget ger jag inga tips. Jag har INGA svar.
Man kan dock konstatera faktum och välja att positionera sig för något av de två möjliga utfallen.

Scenario ett: Grekland (de andra i PIIGS-ligan lämnar vi därhän för ett tag) tar sig samman, inser att de har levt loppan lite för länge och gör om grundvalarna i deras ekonomi.
Detta är ju det som vi som ligger inne med pengar i allt som inte heter BEAR hoppas på. ( För man kan väl inte blanka någon Oliv-fond nånstans va? I så fall tveka inte att skriva om det här på redeye!)
Gummibandseffekten bör i detta fall bli kraftig och vi kan vänta oss en trevlig sensommar/höst.
Min goda vän "detnaturligaurvalet" här på redeye konstaterade: Greker, ni har festat hårt i några decennier nu. Här har ni räkningen!
För betala ska de, annars lär det intre dröja länge innan EU-samarbetet är ett minne blott då jag misstänker att de länder som sköter sig blir en aning trötta på sina "livsnjutare" till kompisar nere i söder. För det är ju tydligen så de ser sig själva... De är inte alls lata och korrupta/skattesmitande... De är LIVSNJUTARE!
För min del får de kalla sig vad F*n de vill. Men faktum är att dessa människors barn och barnbarn kommer få njuta av havregryn under rätt många år framöver...

Scenario två: Man lyckas inte få till det sparpaket som krävs för att resten av nödlånet skall betalas ut.
Detta är vad folk oroar sig för och det med fog anser jag. Det är något som ruttnat inne i det grekiska riksdagshuset och tar man en titt på vilka partier som sitter i riksdagen så inser man rätt snart att det är ett riktigt bålgetingbo. Alla verkar faktiskt hata alla ungefär lika mycket och avhopp både åt det ena och åt det andra hållet verkar inte alls osannolika.

Hur det hela löser sig för stunden vet vi om ett par veckor.
Personligen väljer jag att stoppa huvudet i sanden just nu och fokusera på bolagsnivå ( Integra). Detta fungerar ju ofta hyffsat om det är så att det är bolag som klarar av att gå emot strömmen.
Anledningen till detta val är att jag inte för mitt liv kan se mig realisera en förlust på 20 % när saker och ting på bolagsnivå går precis som jag vill.

För att uthärda dessa veckor kan jag bara ordinera alternativ förströelse. Slit inte ut uppdateringsknappen om ni vet att saker och ting går väl i de bolag ni intresserat er för. Alternativt sälj om ni tycker det finns anledning till detta.

Avslutar med att önska er alla en trevlig Midsommar!

Med vänliga hälsningar. / Your_Therapist

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?