Post entry

Ett av de hetaste köpcasen på börsen?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Följande blogg är en uppdatering till denna analys: http://www.redeye.se/medlemsanalys/20969

Tillväxt 2008: 17.5% Rörelsemarginal: 10% Direktavkastning: 10% Eget kapital per aktie: 2.15 kr Kassajusterat P/E: 6.5

Riktkurs: 5.4 kr Potential: 107%

Önskefoto är ett bolag som värderas oförtjänt lågt av tre anledningar.

1. Rädsla för konkurrens 2. Ägarsituationen 3. Dålig likviditet i aktien

1. Många är rädda att konkurrenter lätt kan övervinna Önskefotos kunder. Dock är inträdesbarriärerna mycket höga, för det första krävs mycket speciell utrustning för att automatisera hela tryckeriprocessen. Denna utrusting är dyr och kompetenskrävande, investeringar som Önskefoto nu som tur var har bakom sig. För det andra är många kunder lojala återvändare som gör upprepade köp, vilket minskar sannolikheten att de kommer att börja köpa från en konkurrent.

2. Många förknippar Önskefoto med oseriösitet. Detta är pga. Amago Capital, storägaren, har ägare med tvivelaktig historik. Dessa personer har dock inget med Önskeofotos verksamhet att göra och har på sistone behövt sälja delar av innehavet för att amortera av lån. Dock lär vi inte få så fler försäljningar nu eftersom Amago Capital genomför en nyemission.

Önskefoto har funnits sedan 70-talet och har i princip alla år visat positivt resultat, ett starkt varumärke med andra ord vilket varit möjligt att skapa just för att man varit seriösa.

3. Likviditeten är dålig och det är naturligtvis en nackdel. Dock är det troligt att bolaget anlitar en likviditetsgarant (market maker) för att rätta till detta problem.

Jag är fortsatt positiv till bolaget och har hört att de snart ska lansera en ny hemsida lagom till den lönsamma studentprodukts-försäljningen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?