Post entry

Tricorona- Ypperligt läge!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tricorona är ett bolag vars verksamhet bedrivs inom miljörelaterade marknadsinstrument, i huvudsak via investeringar i och handel med projektrelaterade utsläppsrätter (CER).

Tricorona presenterade idag bokslut för 2009. Resultatet per aktie var 1,04 sek och 149 Msek efter skatt. Pe-talet ligger på 6.6 baserat på 2009 års resultat och är inte justerat för de nettotillgångar som Tricorona har! Likvida medel uppgår till 354 Msek och det totala marknadvärdet är 983 Msek.

Marknaden är orolig för att det inte kommer att handlas med utsläppsrätter efter 2012 men jag ser dagens nedång som ett ypperligt tillfälle att ta in aktien i portföljen. Givetvis finns det fortfarande mycket frågetecken kring hur utsläppshandeln kommer att se ut i framtiden men det finns inte mycket som talar för att den inte kommer att öka!

CER priset har gått upp i början av 2010 och denna utveckling förväntas forsätta under året står det i rapporten. Tricorona skriver vidare att de förväntas leverera 5-7 Miljoner CER under 2010 mot 4 Miljoner CER under 2009. Med tanke på att priserna på CER kommer stiga och att de kommer leverera 25%-75% mer CER i år så kommer resultatet för 2010 klart överstiga 2009. Aktien är ner 6 % och står i 6,7 kr. Bolaget kommer dela ut 70 öre per aktie, alltså en direktavkastning på över 10%!

Dessutom lade miljöteknikföretaget Opcon ett bud på Tricorona i veckan som motsvarade 7,5kr per aktie vid budtillfället. Jag förväntar mig att styrelsen tackar nej till budet då det är ett alldeles för lågt bud, jag skulle vilja kalla det rent skamligt! Jag tar in Tricorona i den långsiktiga porföljen och tror på en uppvärdering inom kort. Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?