Post entry

VibroSense Dynamics - Ovanligt kort sträcka till marknaden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

VibroSense grundades 2005 och har tidigare utvecklat ett CE-märkt handinstrument som idag används för att undersöka känseln i händer och armar, for att diagnosticera nedsatt vibrationskänsel. Bolaget breddar nu verksamheten för att undersöka känseln i fötter med sikte på diabetesmarknaden.

VibroSense Dynamics AB (VSD) är ett bolag verksamt inom området diabetesrelaterade sjukdomar. Aktien noteras på nu på måndag 4 maj på Aktietorget.

Varför jag gillar VibroSense:

• Personer med diabetes drabbas ofta av svåra fotsår som i värsta fall leder till amputationer. Var 30:e sekund amputeras en fot i världen till följd av diabetes.

• Diabetesrelaterade fotkomplikationer orsakar ett stort lidande och belastar samhällen med oerhört stora vårdkostnader.

• Forskning visar att tidiga insatser väsentligt reducerar risken för amputation. Problemet är att det saknas bra metoder för att finna högriskpatienter på ett tidigt stadium.

• VibroSense Dynamics har utvecklat en unik metod som kan bidra till att effektivt finna patienter med förhöjd risk att utveckla fotsår.

Marknadspotentialen är gigantisk och ökande. Diabetes är en epidemiskt växande sjukdom.

• Bolaget ska utveckla ett fotinstrument inom två år, med fokus på att reducera fotkomplikationer hos människor med diabetes. Instrumentet baseras på redan befintlig teknik i bolagets handinstrument vilket innebär en väsentligt reducerad teknisk risk.

• Bolaget samarbetar med ledande forskare vid Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus.

Optifreezes duktiga VD Fredrik Westman är storägare tillika styrelseledamot i VibroSense.

Gedigan analys av VibroSense:
http://aktiebladet.se/images/pdf/VibroSense_TI_analys_150309.pdf

Informativ video som alla intresserade bör se:

https://vimeo.com/123714140

Intervju med VD Toni Speidel; "En mångfalt bättre klinisk metod på väg till marknaden":

http://aktiebladet.se/index.php/boer...till-marknaden

Vibrosense Dynamics på Life Science-dagen 2015

https://youtu.be/viU00vazT04

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?