Post entry

Äntligen positivt resultat efter skatt. BV på 47milj kr.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

BV på 47 miljoner kronor, omsättning på 28.4 miljoner kronor och kursen på 0.250kr anser jag bäddar för en fin uppgång inom kort. Såhär skrev de i senaste rapporten: "Bolagets strategiska val att satsa på de minst konjunkturkänsliga marknadssegmenten inom områden med goda marknadsförutsättningar är fortsatt vägledande vid förvärv. Orasolv utvärderar kontinuerligt nya förvärv och förvärvsdiskussioner pågår"

Orasolv

Det är ett väldigt intressant företag som satsar på tandvård. Att gå till tandläkaren är något man gör oavsett om börsen kraschar eller inte och kan därför ses som en trygg investering. Glöm inte heller att folkets tänder blir sämre och sämre ju mer socker som konsumeras men den allra viktigaste biten för Orasolv tror jag personligen kommer att bli flyktingkrisen.

Flyktingarna kommer från länder där tandvård ibland är obefintlig och här i Sverige så får de hela rasket betalt av staten, ja skattebetalarna då. Det är redan gigantiska köer inom tandvården och därför är Orasolv ute på exakt rätt marknad vid exakt rätt tidpunkt. Jag anser att tandvårdsmarknaden kommer att explodera inom de närmsta åren och då har Orasolv tagit en perfekt position för att dra nytta av situationen.

++++++++++++++++++++++++++++++

Fler siffror från senaste rapporten:

Resultatet efter finansiella poster och skatt var 0,4 miljoner kronor (-0,2).
Resultatet från avvecklade verksamheter var 3,8 miljoner kronor (0,1).
Omsättningen ökade till 28,4 miljoner kronor (18,2).
Resultatet före av- och nedskrivningar var 1,6 miljoner kronor (0,8) och efter av- och nedskrivningar 0,6 miljoner (0,1).

Deras egna ord:

"Orasolv nådde under hösten det första omsättningsmålet om ca 100 mkr i intäkter från tandvårdsverksamheten (proforma helår) efter försäljningen av Preventum Partner och förvärvet av Michelinkliniken. Tillväxten inom tandvården uppgick till 37% där den organiska delen stod för 13% och förvärven utgjorde resterande del. Vi ser fortsatt goda tillväxtmöjligheter både på befintliga kliniker och genom förvärv.

Övergången till redovisning enligt IFRS gör bolaget mer jämförbart med andra noterade bolag och en viktig händelse är onekligen att koncernen kunde redovisa ett positivt resultat efter skatt under det sista kvartalet. Under året har bolaget belastats med kostnader om ca 2,5 mkr av engångskaraktär hänförliga till bland annat integration av förvärv."

"För 2016 fokuserar vi på huvudområden: · Fortsatta förvärv inom de tre storstadsregionerna Stockholm-Uppsala, Göteborg och Malmö. · Organisk tillväxt i befintliga kliniker. Samtliga kliniker kan öka kapacitetsutnyttjandet genom att utnyttja behandlingsrummen fler timmar varje vecka och öka effektiviteten varje klinisk timme.

Lönsamheten i de befintliga klinikerna ska lyftas. Den långsiktiga målsättningen för bolaget är att nå en EBITDA marginal (rörelseresultat före avskrivningar) om minst 10%. Över tid är målet är att overheadkostnaderna i Orasolv inte ska överstiga 5% av koncernens intäkter. Kortsiktigt kommer kostnaderna att bli något högre men i takt med att vi expanderar räknar vi med att röra oss mot målnivån. Vi gläds åt många nya medarbetare under 2015, flera tusen nya patienter, ett starkare Orasolvkoncept samt en balansräkning som möjliggör en aktiv förvärvsstrategi."

++++++++++++++++++++++++++++

Det är med andra ord ett väldigt attraktivt läge att gå in, främst för att ligga medel eller lång men även kort för att rida med på den kommande uppvärderingen som jag anser är på väg. Kursen och BV är låg jämfört med andra bolag som inte ens går med vinst och därav ser jag Orasolv som en relativt säker investering.

I ett bästa möjliga scenario så ser jag att kursen ligger på mellan 3-7 innan årets slut eftersom att om nästa rapport blir ännu starkare så kommer trycket i aktien att öka kraftigt. Många avvaktar och väntar på fina siffror men jag vågar gå in redan nu med vetskap om att de kommer att komma. Aktien har idag futtiga 799 ägare via Avanza och omskrivs sällan.

Jag anser detta vara ett fint scenario med stora möjligheter att tjäna sig en hacka eller två. De omsätter mer än halva sitt egna BV, siffrorna blir bättre och bättre iochmed att de visade positivt resultat efter skatt innan nedskrivningar och detta i sig betyder att de kan inte gå ner mycket alls men att de kan gå upp otroligt mycket.

++++++++++++++++++++++++++++

Stark köp rek!
Riktkurs: 1-2kr redan till sommaren.

++++++++++++++++++++++++++++

Som alltid: Alla köper på eget bevåg, detta är endast ett tips. Det finns alltid risker när man handlar med aktier.

++++++++++++++++++++++++++++
Tack för ordet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?