Post entry

Insider fintar lika bra som Ronaldo?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Rune F Löderup fintade bort hela backlinjen av småsparare i OraSolv AB?

Jag har haft ögonen på ett företag som heter Orasolv AB en tid och särskilt deras insider aktiviteter.

Orasolv är ett företag som minst sagt gjort sina aktieägare lite besvikna, med förluster och sjunkande aktiekursen som följd. Långt upp till sina toppnoteringar på ca 6 kr, aktien skvalpar idag runt på 0,3-0,35. Men det luktar turn around lång väg.

I höstas började det hända saker som gjorde detta caset intressant, och just nu tycker jag det är stekhett. Om man ser till hur insiders har agerat under våren så har vi en trolig vinnare, de själva! ;)

Jag har ofta en känsla av att ledning och insider inte vill att kursen ska dra iväg innan de har tankat färdigt helt enkelt, och just nu känns det som OraSolv insiders tyckte just detta.Och i Juli verkar de vara klara...

Men det är mycket konspirations teorier, dock mycket möjliga sådana...ni får läsa och se själva hur ni tycker deras agerande ser ut, vi får facit den 11:e Juli.

Orasolv AB sysslar med detta enligt deras hemsida:

"Orasolv AB är koncernbolag och ansvarar för den strategiska inriktningen.

Orasolv Clinics förvärvar, driver och utvecklar innovativa och välskötta tandvårdskliniker.

  • Preventum partner förser privata tandvårdskliniker med affärsstöd inom ekonomi, juridik, utbildning och kvalitetsledningssystem."

Kursen tog fart i början av året då Orasolv blev uppmärksammat efter ha visat vinst två månader i rad under hösten, ökande sådan där till. Man skalade bort det som inte gav pengar bland annat forskning och klinker som inte var attraktiva och satsade på det som gav pengar. Samtidigt som företaget visade vinst hade man även ambitioner med att expandera och utöka antalet klinker med 5 gg till innan 2014 slut. Ett koncept som i princip utgår från storskalighet och man kapar kostnader genom att ha flera klinker med samma koncept, dvs både akiteägare och klinkerna ska tjäna på det. Ett slags win win om det funkar.

Detta i kombination med insiders tankade friskt gjorde att intresset tilltog för aktien och den steg runt 100% under våren. Även möjliga kurser på mellan 10-50 gg insatsen målades upp av bland annat bloggare Klarsynthet beroende på ex hur högt P/E tal man ville tillåta. 15-20 i P/e och bra marginaler gav ca 50 gg pengarna i denna uträkning. Dessa riktkurser är inte tagna i luften utan vinsten som visades i höst skulle mycket väl kunna motivera en stor kursökning om samma vinster kan appliceras på de nya klinkerna och maxas för varje klink.

Sedan avtog intresset efter vad som tolkades som en tråkig q1, och en insider ala Keith Hill sålde på vad som skulle visa sig vara toppen. Hönan eller ägget vet jag inte men kursen började dala direkt efter denna försäljning...

Signalvärdet i insiders försäljningar eller andra orsaker?

Ja ni får avgöra själva, men nog lyckades Rune F Löderup träffa toppen rätt bra det kan man nog hålla med om! Den 26 Mars toppade kursen på strax över 50 öre, och då sålde även Rune sin sista post! Och jag har mina aningar om varför han sålde...

Om ni tittar på denna listan:

http://www.aktietorget.se/InstrumentInsider.aspx?InstrumentID=SE0001183732

Överlag så ser vi endast köp av insiders, och Runes försäljning...

De som sticker ut mest är enligt mig.

Per Nilssons transaktion är väldigt intressant som säljer ca 2,7 miljoner aktier för att sedan köpa tillbaka 2,15 miljoner. Varför, kan det vara en överföring till en kapitalförsäkring minus skatt?

Ni ta 2,7 gg 0,8 och se vilken siffra ni får...2,16! Stämmer hyfsat bra?

Jag personligen tror att personer i dessa ställningarna är väldigt uträknande och gör överföringar enabart för att nå högst möjliga avkastning. Så vad indikerar Per Nilssons troliga överföring till en KF?

Innan man ens går plust på att ta ut förtida vinst på sina vanliga aktier och överföra dem till en KF(om man har en stor vinst dvs 20% på nästan hela beloppet ex optioner etc) så behöver dessa aktier nu gå upp 500% sen börjar man tjäna på det. Intressant nog låg kursen under denna överföring runt 40 öre, dvs denna konspiratioriska iden motiverat en kurs på ca 2 kr. Men jag gör inget för att gå break even, utan för att tjäna pengar på det...jag vet inte hur Per Nilsson tänker dock.

Men som sagt teorier, inget är bekräftat.

Men jag har mina misstankar om att Per Nilsson inte är den största kapitalisten i Orasolv, utan den klurigaste av dem alla heter troligen Rune F Löderup...

Per Nilssons typ av agerande ger kurs reaktioner uppåt, insiders köper och många investerare tar rygg på dem. När de gör transaktioner som kan motivera betydligt högre kursuppgångar innan de ens tjänar på det, ger ännu mer signalvärde.

Vad tror ni händer när de säljer..? Allt som oftast går kursen ner...tror ni Rune vet detta? Kan misstänkas...

Nästa bit i pusslet är detta pm från den 26:e Juni, Rune kanske va lite uträknande trots allt. Tror ni han kommer vara en av de tre från styrelsen som går in och köper aktier för 25 öre? Jag har klart stora misstankar om att han offrade en del av sitt innehav för att få en lägre emissions kurs och en större del av kakan OraSolv, vad säger ni, klart misstänksamt?

"Orasolvs styrelse beslutade den 26 juni att genomföra en nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Emissionen görs till en kurs om 25 öre per aktie och bolaget kan, vid full teckning, tillföras 7,1 MSEK.

Emissionslikviden ska användas till rörelseförvärv och till att minska räntebärande skulder. Emissionen ar riktad till en begränsad krets investerare varav tre ledamöter i Orasolvs styrelse varför beslutet måste godkännas av en extra bolagsstämma. Styrelsen har idag kallat till en sådan att hållas den 11 juli kl 09.00 i bolagets lokaler.
Styrelsen föreslår också stämman att besluta om emission av teckningsoptioner till bolagets ledande befattningshavare.
Ytterligare information finns i kallelsen till bolagsstämman som finns på bolagets hemsida."

Ja kan man man misstänka att Rune sålde av för att få större del av kakan i OraSolv vid denna NE, jag gör då det! Jag tror att han mycket väl hindrade den stora massan från att hitta detta bolaget och punkterade kursen så ledningen skulle kunna tanka mer Mycket tyder på att han är en av de "utvalda" ledamöterna i OraSolv, vi får reda på det under Juli.

Värt att notera att börsvärdet på bolaget är ca 25-30 miljoner så just nu blir det en utspädning på ca 25%, rätt stor del av kakan mot ex 50 öre, skulle bara ge 12,5%. Men jag ser det bara som positivt att insiders går in tungt i sina bolag.

Även om de fintar likt Ronaldo för att få ytterligare ett par procent mer... ;)

Är jag något på spåret?

Rune 1 - Avanzaianerna 0

Vi får väl bara hoppas de tankat klart nu så vi kan få våra kursupgångar! Kursen reagerade positivt idag på att de köper en ny klink i Uppsala.

"Orasolv AB har idag via dotterbolag ingått avtal om att förvärva Dômentandläkarna i Uppsala. Rörelsen har tolv anställda och omsätter ca 10 MSEK per år. Orasolv räknar med att förvärvet ska påverka koncernens resultat positivt redan från övertagande som planeras till den 2 september 2013."

Ser ljust ut för Rune och gänget! ;)

Ps.

Ny insider reggad hos Tigran, en Henrik Folkesson. Han driver ett bolag som heter Interim Consulting Henrik Folkesson AB. Henrik är VD i detta enmansbolag som omsatte 1,4 miljoner förra året. Konsult företag med inriktning företags organisation och ekonomisk konsultering.

Undrar vad han ska göra på Tigran?

Han har en bra lön iallafall så nåt är han väl bra på! ;)

Ds.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?