Post entry

Mål att vara nettomiljonär innan 30 årsdagen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Då har jag precis startat ett konto här på redeye. Nedan följer mitt innehav och tankar kring att nå målet att bli nettomiljonär.

Har haft mitt innehav en tid. Men då man förmodligen bli skeptisk när jag säger att min snittkurs på Orexo är 30 kr så nollställer vi och säger att jag precis köpt Orexo.

Handelsbanken har jag köpt i omgångar och är en långsiktig strategi som jag köper på mig mer och mer efterhand. Lite som ett långsiktigt sparande. Skillnaden blir att istället för att månadspara så blir det 1 köp per år med det jag lagt undan vid slutet av året (någon gång mellan december-mars köper jag oftast beroende på kursen och vad jag tror om utvecklingen). Därav blir min snittkurs ganska ointressant. Så där kör vi också från dagen då jag reggades här på redeye.

Mitt mål är att bli nettomiljonär innan jag fyller 30. Idag har jag netto 150.000 kr i bostadsrätten (min del - skulden och skatteeffekt vid vinst). I skrivande stund 2500 aktier i orexo (119.250 kr) och 440 aktier i SHB A ( 100.000) Jag har även en Brasilienfond som jag månadssparar 2000kr/månad för att kunna åka till Brasilen under VM 2014. (just nu 6000kr).

I målet att bli nettomiljonär kommer jag inte räkna med Brasilienfonden då det är pengar som ska användas till nöje.

Inte heller räknar jag SHB aktierna. Varför inte SHB aktierna? Därför att jag ser det som ett långsiktigt sparande som ska hjälpa mina framtida barn att komma ut på bostadsrättsmarknadxen.

Min bild av att vara nettomiljonär är alltså pengar som inte är öronmärkta till något (brasilien) eller någon (mina framtida barn)

Just nu ligger jag alltså ALL IN i OREXO och förlitar mig på en fortsatt uppgång i värde på min BRF lgh. Dessa två tillsammans är just nu strategin för att nå miljonen. Riktkurs Orexo 75 kr, följt av en fortsatt uppgång till minst 100kr. Där någonstans gör jag en bedömning om det finns mer uppgång för Orexo eller om det är dags att hitta ytterligare en moneymakeraktie.

Tack för mig

Frank Lucas

P.S Jag är 28år och 6 månader

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?