Post entry

På tal om analytiker....

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Diskussionen om analytiker och kvaliten på deras analyser är ett intressant ämne där nu Urban och Staffan bloggat. Vi ska väl komma ihåg att analytiker bara är människor av kött och blod precis som vi amatörer... I samband med en företagspresentaion på Penser för ett tag sedan hade jag förmånen vid efterföljande middagen att diskutera med några av "denna art". Jag kastade fram påståendet att vi amatörer tidigare hade ett klart informationsunderläge gentemot proffsanalytikerna men att detta är borta nu i och med internet och det ökade informationsflödet.
Analytikerna höll inte med mig utan sa att: "Ni amatörer har ofta ett överläge nu för ni kan koncentrera er på ett fåtal favoritbolag som sedan följs i detalj. Vi analytikerna får ofta tilldelat ett antal bolag av våra arbetsigvare som vi sedan ska analysera". Kontentan av detta måste vara att inte ta dessa analytikers analyser för hårt utan bara som en del i beslutunderlaget. Den egna undersökningen via internet, företagsbesök och andra informationmöjligheter är trots allt det viktigaste underlaget för placeringsbeslutet. Jag tvivlar på att dessa analytiker har ett bättre utfall på sina vinstprognoser än vi amatörer och dessutom tar ju dessa analytiker ofta betalt för sina tjänster ja ok de måste ju leva också försås....;-) Warren Buffet lär ha sagt: "Wall Street is the only place that people ride to in a Rolls Royce to get advice from those who take the subway". ..;-)

Den här bloggen blir knappast "dagens bloggfavorit" när det så att säga är skrivet på bortaplan och betygsätts av just analytiker...;-)

Trevlig helg önskar

Sigge P.

Glad amatör...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?