Post entry

Panion Animal Health - utfallet av den viktiga safety studien närmar sig

Panion har under våren kört en omfattande safety studie på Köpenhamns Universitet, en studie som är mycket viktig för att därefter kunna påbörja kliniska studier på hundar i USA

Panion Animal Health kommer nu efter en tids väntan inom kort presentera viktiga resultat från en säkerhetsstudie som körts på Köpenhamns Universitet under våren/försommaren. Utfallet i denna studie är mycket viktigt då det är ett direkt krav som jag förstått det från vet sjukhusen i USA för att kunna påbörja studier där, något som beräknas ske redan efter sommaren. Det här är alltså en viktig milstolpe för fortsättningen som vi väntar på.

Panion meddelade att utfallet har förskjutits något från tidigare aviserat slutet av Q2 till Q3 vilket gör att utfallen aviseras troligen nu i slutet på juli alternativt i augusti (lite beroende på hur mycket semesterperioden stör). Länk till detta PM kommer här: http://panion-animalhealth.com/news/panions-dog-safety-study-experience-a-slight-delay/. Följande kommentar är även viktigt att beakta:

"It is important to note that nothing negative has been seen in the study so far, and that we are fully confident with the study conduct” says CEO in Panion, Anja Holm."

Tokdumpning av konverterade aktier från tidigare finansieringslösning

Panion aktien handlas fortfarande till nivåer kring 1,10-1,20 kr vilket till stor del beror på att Yorkville (den amerikanska investeraren/finansieringsbolaget) har konverterat konvertibler till aktier och sålt en stor del under Q2. De har enligt noteringar sålt närmare 1,1 miljoner av sina totalt ca 1,6 miljoner konverterade aktier. Återstår att se hur mycket de tänkt sälja men självklart kommer säljtrycket i aktien minska när de är klara. Jag har även personligen haft en dialog med Panions ledning angående Yorkvilles beteende. Tidigare hade det kommit indikationer på att de kunde vara mer långsiktiga men med facit i hand visar det sig att de inte är bättre än någon annan garant/finansieringsbolag. Panions ledning delade mina tankar om att enbart använda Yorkville pengar som nödkreditlina vilket låter vettigt, den senaste likviden från emissionen gör även att finansieringen ser bra mycket bättre ut än jämfört med årsskiftet när man ingick den tidigare (nöd)lösningen.

Det låga börsvärdet

Panion värderas idag med sina totala 22 miljoner aktier fortfarande på mycket attraktiva nivåer kring ca 25 MSEK. Ett otroligt lågt värde sett till den teknik, den läkemedelskandidat samt de forskare och personal man har knutna till sig. Jag kan bara se den kurspress som tidigare dåliga finansieringslösningar gjort som förklaringar, något som därtill kommer bli ändring på framöver när bolaget presenterar fundamenta i form av lyckade studieresultat. Vi vet även att Panion kan nå marknaden redan så snart som om 3 år då VET går betydligt snabbare fram jämfört med HUMAN.

Håll koll på positiva nyheter i Combigene som indirekt är av betydelse för Panion

Panions tidigare ägandebolag och det bolaget man licensierar CG01 av, Combigene, står inför viktiga nyheter inom kort. Combigene meddelade ju nyligen att de erhållit bidrag från EU på närmare 35 MSEK (nästan hela bolagsvärdet) och därtill fick mycket höga betyg i EU:s skala. Kravet är att Combigene ska gå in med ca 30% själva vilket jobbas hårt med nu. Det är alltså inte omöjligt att Combigene vid slutet av sommaren står med en kassa på över 40 MSEK vilket i så fall nästan gör bolaget fullfinansierat. Det vore mycket positivt även för Panion och skulle ge både stabilitet och styrka inför fortsättningen. Så håll koll på Combigene som för övrigt även den aktien är mycket köpvärd på nuvarande nivåer...

Nytt blogginlägg kommer så fort vi har Panions offentliggörande av Safety studien.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?