Post entry

Panion & Combigene - genterapi till ofattbar låg värdering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är i det närmaste ofattbart hur lågt värderade de på Spotlight/Aktietorget noterade genterapibolagen Panion Animal Health och dess tidigare ägandebolag Combigene är idag. Efter många år i aktiemarknaden är det sällan jag noterat sådana här uppenbara"felprissättningar" men fundamenta stärks och snart kan inte marknaden blunda längre...

Jag kommer fokusera detta inlägg inlägg på Panion Animal Health men indirekt även på dess tidigare ägandebolag Combigene. Två bolag som verkar inom det relativt nya området genterapi som spås stå inför sitt genombrott och redan har gjort så i vissa länder och i Nordamerika. Se tex Novartis satsningar inom området. Combigene har ju sedan tidigare patent på läkemedelskandidaten CG01 med målgrupp människor medan Panion licensierar samma CG01 från Combigene men med fokus på husdjur (hundar primärt). Combigene har nyligen tilldelats stort bidrag från EU och därtill med ovanligt hög rating vilket är ytterligare ett gott betyg till tekniken/forskningen man innehar.

Den galet låga värderingen av Panion och Combigene

Panion värderas idag vid aktiekurs 1 kr till knappt 20 MSEK och Combigene vid en aktiekurs 3 kr till ca 40 MSEK. Overkligt låga värderingar sett till senaste årets utveckling. Ta Panion tex. Noterades i juli 2017 till IPO kurs 2 kr. Därefter har bolaget levererat fundamenta i både positiva långtidsstudier för CG01, man har lyckats få så kallad MUMS status hos FDA vilket även ger ensamrätt på den amerikanska marknaden, man har fått sin oficiella FDA ansökan påbörjad, man håller just nu på att avsluta en safety studie på Köpenhamns universitet (utfall beräknas början på Q3) för att därefter starta kliniska studier i USA, man säkrar finansiering via erkänd amerikansk investerare samt låter aktiemarknaden här hemma teckna aktier på motsvarande villkor. Vad gör då marknaden? Jo värderar ner aktien till nuvarande ca 1 kr motsvarande ca 20 MSEK i börsvärde. Och detta för ett bolag som snart kliver in i kliniska studier och kan om allt vill säg väl stå med en färdig produkt på marknaden så snart som om 3 år om allt går enligt plan. Combigene å sin sida värderas även de helt galet med ett börsvärde idag på ca 40 MSEK vilket i princip är detsamma som det bidrag man har beviljats från EU (mot vissa villkor). Varför värderar marknaden Combigenes teknik/forskning till i princip ingenting? För mig helt oförklarligt och aktien bör i dagsläget stå betydligt högre men högst troligt att det är bolagets svaga finansiering kortsiktigt som spökar här och lär nog göra så tills det är löst vilket bör vara nära förestående sett till bolagets kommunikation.

Orsaker till kursnedgången i Panion och faktorer som talar för vändning:

Jag tror att en stor del av den nedtryckta kursen i Panion beror på att man kom helt fel in på marknaden under 2017 via en misslyckad emission. En emission där garanter fick ta stora poster och det blev ett stort överhäng. Detta har jag även fått bekräftat när jag gått igenom aktieboken per tex 31 dec 2017. I princip samtliga garanter har därefter sålt ut sina innehav under Q1 och till viss del även Q2 nu i år vilket hindrat en större uppgång. Tex så har Dividend Sweden släppt ett innehav på närmare 10%, Capensor ytterligare ett antal procent och därtill ytterligare garanter. Vid min senaste genomgång av aktieboken vilken är gjord i maj i samband med stämman så ser ägarbilden helt annorlunda ut. Nu har Panion fått en fin ägarspridning och alla lik i garderoben så att säga är nu borta. Detta är självklart positivt och en faktor som talar för uppgång framöver. Lägg därtill att många nya aktieägare har köpt på kurser mellan 1,50 och 2,50 kr vilket även det är ett tecken på uppgång. Lyckas nu Panion med den pågående safety studien samt kommer igång med kliniska pilottester i USA bör intresset för bolaget rimligtvis öka och vi kommer få se en sakta men säker uppvärdering.

Kompetent ledning i Panion med VD Anja Holm:

Något som bör uppmärksammas i Panions fall är också den optimala ledning man fått på plats. VD Anja Holm med mångårig erfarenhet från vet branschen samt med tidigare positioner på bla den Europeiska läkemedelsmyndigheten är precis rätt person på rätt plats för att detta ska lyckas. Hon har i sin tur byggt upp en mycket kompetent USA enhet, en advisory board och därtill en styrelse med bra mix. Noterbart är också att VD, övrig ledning och styrelse nyligen även köpt aktier i bolaget via den senaste emissionen (något som marknaden i det närmaste blundat för). Detta talar för att dessa viktiga personer kommer vara kvar och är självklart positivt. Jag länkar här till två nya presentationer som bolaget hållit i samband med aktieträffar:

12 juni Århus Danmark: http://panion-animalhealth.com/news/panion-presented-at-investordagen-in-arhus-denmark-the-12-th-of-june-2018/

6 mars Malmö Sverige: http://panion-animalhealth.com/news/presentation-of-panion-at-the-feminvest-nordnet-event-in-malmo-on-6-th-of-march-2018/

Finansiering på plats i Panions fall:

Då marknaden för småbolag är lite turbulent för närvarande vill jag för att inte få "emissionskorparna" efter mig intyga att Panion har säkrat finansiering för ca 3 år framöver. Dels via ett finansieringsavtal med Amerikanska Yorkville men även via en emission nu i våras, finansiering som totalt säkerställer ca 15 MSEK till Panion. Det här är viktigt att notera i tider där emissionstvingande bolag slaktas en efter en på börsen. Combigene å sin sida har lite kvar att jobba på då den långsiktiga finanseringen vid dagens datum inte är ordnad. Visst, man har EU bidraget på 40 MSEK beviljat men då krävs det att Combigene själva säkerställer ytterligare kapital. Se detaljer i Combigenes senaste PM.

Slutkommentar:

Det finns så mycket positivt som hänt i Combigene och Panion den senaste tiden men den senaste nyheten att EU beviljat 40 MSEK i bidrag måste vara det mest fundamenta hittills. Lägg därtill det ytterst höga betyg som Combigenes teknik/forskning fick, bättre bevis än detta på att bolaget besitter yttest hög kompetens inom genterapi är svårt att få. Teknik som i läkemedelskandidaten CG01 nu kommer att kommersialiseras mot människa via Combigene och mot husdjur/hundar via Panion. Panion bedöms nå marknaden först då det är betydligt färre steg på vägen (djur vs människa). Efter alla dessa fundamenta som byggs upp och nu till sist även EU:s erkännande via bidraget är det dags att marknaden vaknar och värderar upp bolagen, det kommer inte ske i morgon men det kommer och då kommer dagens värderingar vara ett minne blått. Fortsättning följer:

Disclamier

  • Jag äger aktier i Panion. Denna analys skall inte ses som rådgivning då den främst är till för att höja marknades intresse för det valda bolaget. Det är alltså inte en köp- eller säljrekomendation. Jag uppmanar alla som ska köpa aktier i Panion att göra en egen bedömning eller anställa en rådgivare som kan analysera potentialen innan man köper. Korrektheten av siffror, uträkningar och källor kan tyvärr inte garanteras.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?